Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
ogromna ponuda a nepostoji prodaja srpskog kukuruza
Boki druze,bice potraznje u avgustu veruj mi...A otkud velika ponuda,ne znam?!OK ne ide izvoz,prethodnih godina je skoro sve islo preko granice,ali rod je vise nego prepolovljen!Veliki potrosaci su podmireni ali dokle?!Ako svetska cena bude dobra,kupovace se i ovaj nas,jadni-bedni aflatoksicni kukuruz,koji nije GMO i jos uvek ne smrdi i zute je boje...

Boki druze,bice potraznje u avgustu veruj mi...A otkud velika ponuda,ne znam?!OK ne ide izvoz,prethodnih godina je skoro sve islo preko granice,ali rod je vise nego prepolovljen!Veliki potrosaci su podmireni ali dokle?!Ako svetska cena bude dobra,kupovace se i ovaj nas,jadni-bedni aflatoksicni kukuruz,koji nije GMO i jos uvek ne smrdi i zute je boje...

ne ulazim u neozbiljne rasprave, kad vec pozivas chicago pogledaj obim prometa i razliku za jul, pa ces valjda svatiti svoje zablude koje iznosis

Trgovina na CME ne ohrabruje. Da li je moguce da se ja slozim sa Bokikoki aka MikiPerlez :osmeh:

Sada me zanima, da li neko ima ponude na zeleno?

Prateći kretanje cijene , ko koga prati , i tako tragom šta najviše utiče i odakle kreće , meni se čini da ipak najviše uticaja ima pusta Amerika , a kod njih opet ti famozni izvještaji njihive agencije USDA . Danas je ipak cijena malo trgla kontra od njihovih predvidjanja , ko što reče savato fin skok. Čudno kako nije bio već ranije jer tamo sijačice stoje parkirane i traktori rade na leru . Sjetva im rekordno kasni zbog kiše i snijega , posijano im je 28% kukuruza , prosjek u ovo doba je 65%. Pored toga ta USDA i dalje najavljuje rekordnu količinu kukuruza najesen i to i dalje drži "nisku" cijenu .

Prateći kretanje cijene , ko koga prati , i tako tragom šta najviše utiče i odakle kreće , meni se čini da ipak najviše uticaja ima pusta Amerika , a kod njih opet ti famozni izvještaji njihive agencije USDA.
Додао бих и Кину.
Шта год причале бирократе, стручњаци се слажу да ће у УСА бити мање посејано од плана (највероватније и 2 милиона алкера), а због рока сетве такође се слажу да ће бити мањи род.
Кину нико не спомиње као великог произвођача, чија је производња за сада угрожена на неких 10 милиона хектара. Тако да следеће године увозе више, ал 101%. Кина је и ове године увозила из Бразила, а изгледа и из УСА.

Bitno da je sve njihovo poskupelo,sav repromaterijal,a nase ide dole,ma sta ih briga,mi smo navikli na to odavno...J.... im sve....:zli::zli::zli:

danas bio do Doo slims . placaju 22 din. a odmah cim dodje kukuruz,pune kamione za jagodinu i cacak,bio sam tu dok su ih punili,ljudi krune polako,dok sam bio tamo doslo je jedno 4 vagona za sat vremena, kaze mi radnik tamo da je otislo za makedoniju 4 slepera i za albaniju 5 komada. e da kod mene u selu ima oko 20 vagona i kraj sa kukuruzom. tako da ja lepo cekam pa sta bude..

Presentation%2014.5..jpg

Ja sam juče popodne krunio,bio sam zadnji kome je primljen kukuruz po 22 din...od danas 21,5 din. Ovo je cena u 'Z.Z.Milenijum' a u drugoj zadruzi su prestali sa otkupom kukuruza još pre par dana... Ne bih krunio al' mi trebaju pare,ipak ne može niko da mi garantuje da ce u avgustu biti bolja cena.

21,50, Pad i jos malko ide dole ljudi krune veca ponuda i to je to,videcemo dali ce talas poskupljenja stici i do nas?

Nazad
Vrh