Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
O ljudi moi pa mi smo uvek izvan sveta svud rasti kod nas pada ili svuda pada a kod nas raste ovo nema ni u Zimbabveu

O ljudi moi pa mi smo uvek izvan sveta svud rasti kod nas pada ili svuda pada a kod nas raste ovo nema ni u Zimbabveu
Pre ce biti da produktna berza ne odrazava pravu sliku a pre svega nije validan i pravovremen pokazatelj,vec uglavnom ide na ruku otkupljivacima koji se toboz pri placanju robe sa lagera uporedjuju sa njom,drugim recima ukoliko imate kukuruz na svom kucnom lageru koji hocete da prodate uvek ce te od tog istog otkupljivaca dobiti vecu cenu od te trenutne na prod.berzi, to sam iskusio na svojoj kozi. Kad prodje i to malo sto pustaju kukuruza iz robnih rezervi onda cemo videti pravu sliku.

Ječam i tritikale se bliže skidanju a tada je pad potražnje za kukuruzom neminovan.Svi znamo šta onda da se očekuje od cene.

Sad vec, moram da kazem, lupate k'o Maxim po diviziji. U predhodnom postu kazete kako kod nas nema pravila, a sad vec znate sta ce se desiti u narednih mesec-dva. Pa kad ste tako dobri trgovci sto ne kupite kad je jeftin pa ga prodate kad je skup. Jecam je radjao i prdhodnih 100 godina pa je uvek u avgustu kukuruz najskuplji od kako ja znam za sebe i kako moji znaju za sebe. Ovo jeste neko pravilo koje je retko kad omanulo, ali ovde sve moze.
Bolje da se sad malo primirite sa prognozama i pustite otkupljivace da malo prognoziraju.

Brat išao za NS preko Zmajeva, na prugi kod onih novih silosa bilo je jedno 150 kamiona vuku kukuruz a gde nije pitao... Nije pitao za cenu ::novac::

trosi se po malo da nebude da ga odjednom nema ,ali sada smo skoro sa cenom isti sa Budimpestom a kako stvari stoje priblizava nam se i Pariz, a moze biti da je ovo zatisje pred buru mada oni steluju izvestje i steluju potrosnju da bi ostali u granicama koje su oni zacrtali, ali uvek se desi nesto nepredvidjeno, problem je sto su se veliki potrosaci obezbedili na jesen zbog toga je i cena bila dobra ,a one afere smanjile potraznju naseg koncentrata iako je ispravan marketing je cudo, da nepricam o izvozu kukuruza od koga beze evropljani, u vezi toga opet nas izvlaci okruzenje.medjutim i ministarstvo ucestvuje u balansiranju cene sa neisplacivanjem subvencijama i vracanjem starog sistema za subvencijonisanje nafte nista nije slucajno, nije zabranjen izvoz ali je uradjeno nesto jos gore ukaljan ugled izvoznog artikla.

Ma dobro i kažete.Što se ja mešam i "sekiram" kad i ovako nemam šta prodati.:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

25gasm0.jpg

Svidja mi se ovo...Jos jedan pokazatelj da ce za 2 meseca biti jako,jako skup...Kupiti jos malo po sto nizoj ceni,a posle vestacki skok i zarada,lepo smisljeno a videcemo da li ce se moje tvrdnje obistiniti!

Е кад би смо имали још по неку информацију, ладно би могли да се кладимо да си у праву. Тај сценарио који си навео је нешто код нас скроз редовно, да не кажем нормално. Проблем је што је ово специфична година. Скоро да не знамо колико смо скинули кукуруза. Не знамо ни колико трошимо, пошто нико жив не зна колико имамо стоке. Не знамо изгледа ни колико извозимо, пошто део извоза изгледа иде на црно. Плус овај маркетинг од SGS-a.

Jos uvek je kod nas potraznja za lovom treba za hemiju i naftu , pa se nudi i prodaje kukuruz. cekajte jos desetak dana, e onda cemo videti dali ce gore ili ...

Nazad
Vrh