Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
Presentation%2026.3..jpg
Jos neki dan i prestizemo budimpestuuuu cudno da zito skoci 1,5 za dan

Bio neki siroti krompirdzija jutros kod mene,treba mu 2-3 tone kukuruza platice mi 25 din. Ja mu se zahvalio,trenutno je potop svugde a i kad je bilo lepo niko ne kruni po ovoj ceni!Mislim da ce cena brzo stici na 24-25 din i da ce tu ostati do leta!

To je trgovina, kada ti nudiš, onda tebi zavrću uši. Sačekaj par dana-nedelja, dolaziće oni kod tebe da traže, pa onda ti njima zavrni.

Кинези код нас по кукуруз. То је већ сензација. Још ако га протерају кроз мутну Мораву и Бачевићев канал. :osmeh:

Но без шале. Нису они тако велики увозник, можда ајд од око 3-5 милиона тона, ове године чак и мање, тако да би чак и ми могли да им испоручимо, али и не баш овогодишњи род. То би иначе била одбра вест ако је истинита.
Raskinuto je par ugovora sa kinezima od strane juzno americkih proizvodjaca pa se trazi kukuruz na sve strane.
Ukraina zavrsila svoju prodaju ostalo je jos nesto da izadje iz zemlje ali to je vec placeno.
to sto rekoste znas ti koliko ima do Kine a prosle godine nas kukuruz zavrsio u Japanu? pa zar da se onoliki brodovi koji dovoze robu iz kine vracaju prazni?

@dejan77,

Камо лепе среће да кинезима треба кукуруз, то би значило само да је код њих подбацио род, јер су они ситан увозник кукуруза. При томе они сваке године и шире сетвене површине, као и Јужњаци.
Наша је шанса пре нечији подбачај, него кинески увоз. Писали смо негде то о раскинутим уговорима, и о јапанцима.

А шта ако кукуруз код нас доживи ценовну политику као пшеница, јел се то зове правда или манипулација?

pa zar da se onoliki brodovi koji dovoze robu iz kine vracaju prazni?[/QUOTE]Nesekiraj se .Sve su željezare po EVropi kupili žutaći ,pa imaju šta vraćati.

a sto kupuju kukuruz od Argentine i Brazila ako im netreba, cak su prosle godine usli natrziste Evrope i kupili u Ukrajini kukuruz? oni povecavaju povrsine pod kukuruzom ali jos uvek ga nemaju dovoljno,ali njihova zona interesovanja je bila juzna amerika koja se sada susrece sa problemom transporta kukuruza, zar mislis da ce oni trpeti i zaustavljati proizvodnju zbog toga oni ce ga naci tamo gde ga ima.

Нисам ја написао да они не увозе, већ да увозе мало, и то тих 3-5 милиона тона. Такође сам и написао да су коначно стидљиво и једном објавили да су се зезнули за род за мислим читавих 10 милиона тона пшенице, па сам алудирао да је тако можда и за кукуруз. Али, на потврду те чињенице још нигде нисам наишао. Па сам зато и зезања ради написао за безбедносну културу, јер што би објављивали оно што им штети. Али, свакако је чињеница да се нешто дешава од те њихове објаве и да је кукуруз скочио 7-8 % у међувремену. Није то само због штрајка, и рупа на путу, свега ту има, и ко ће све похватати. Битно је да скаче.

Po kojoj ceni se danas trguje?
Ovde kod nas ne moze da predje 22 din pa to ti je...
Doduse ni nece sada da prodaju ovi sto su zadrzali kukuruz ( medju njima sam i ja) ,pa plus ovaj sneg... Znaci bice bolje uskoro. :osmeh:
Imate li vi kakvih pozitivnih informacija? Jel se plavi strelica i danas,ili je sustala? :osmeh:

U Budimpešti i Francuskoj je danas otišao malo gore.Sad mi je drugar javio da na berzi preko koje on truguje danas ide po 22din/kg bez pdv-a.Sve što je ponuđeno od kukuruza je prodato.Za pšenicu je rekao da je strašna jagma i da je ponuda mala u odnosu na potražnju.

Pšenica danas ide za 25 bez pdv-a koliko god je ponuđeno.Potražnja za njom je slobodno mogu reći ogromna.

Да ли је у питању неки извоз, или можда домаћа потрошња, пре свега за стоку.

Nazad
Vrh