Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Daleko je Avgust do tada ce se i ovo malo sto ima prodati kad nebude se imalo gdje uzet dobar ce biti i ovaj zarazeni

sve mi vise smrdi na organizovano od strane vlasti sve ove afere
1. zajebali su se u otkupu jesenas preplatili pala cena i na svetskom trzistu sve to treba ispeglati
2. nisu mogli ici na varijantu zabrane izvoza jer je to vec otrcana i provaljena varijanta ubijanja cene
3. neverovatno kako i koliko se ne provernih informacija plasira u javnost a demanti ili ga nema ili jako tiho ili sitnim slovima se objavi
4. danas u Blicu novinari pokazuju nov traktor pa jos Lamborgini proizvodnje imam utisak da se stvara slika nezasitih i raskalasnih pp na ovu bedu i glad ne bi li u eventualnim protestima poljoprivrednika imali ostali narod na svojoj strani
jos nemogu da skontam ko sve diriguje ovim rastimovanim orkestrom na vlasti...............

Ајд да видимо сутра и те нове светске цене.

Stvarno sam hteo da predjem preko ovoga i da ne repliciram ali ne mogu iz jasnih razloga sto se opet ponasas na takav nacin ko da jedva cekas da ta cena kukuruza ide skroz u p.... m.....!
Zasto si pun pesimizma i negativnosti i ne mozes dati zapravo ljudima pa makar na kratko da se raduju dobrim vestima iako ne mora da znaci da ce se cena popraviti!
Jdnostavno uzivaj i onako si ga prodao! Mislis da je ljudima koji nisu prodali kukuruz lepo i sve fino kad cena pada iz dana u dan.
Na Momin post nadovezes se i pitas koje svetske cene treba ova drzava da prati. Pa tu cenu koja je sad u odnosu na Budimpestansku berzu manja za 3 din a bila do pre 10 dana manja za samo 30 para. Mislim Marko?????!!!!!

Evo opet nemci masu sa papirom da je kukuruz iz Srbije,a nasi da nije .pa ako su nasi sigurni da nije nas sto ne urgiraju i traze kopije papira sa kojima ovi to tvrde i kazu im da ce se ovo zavrsiti na sudu uz trazenje nadoknade za lazne izjave, dok ako je nas da se ispita i kazni ko je to izvezao i koja je kuca radila analize i sta su te analize pokazale pa i oni da se kazne ako su lagali, pa cak i oduzimanje licenci.Da nebude pojeo vuk magarca , a mi snosimo stetu i sankcije .

Ajmo malo informacije o ceni iz vasih mesta tj. od vasih otkupljivaca i da li uopste otkupljuju. Agroplod Glozan i dalje ne otkupljuje kukuruz.

sad u blicu kazu da je 31 posto kukuruza u robnim rezervama zarazeno sto sumnjam da je toliko ,jer ako je zarazen onda je sav zarazen...E sad moje misljenje je da ovi ljudi sto imaju u ambarima kukuruz, mogu vrlo lako da jako dobro ucare,odnosno dobiju dobru cenu ako im je kukuruz zdrav a verovatno je jer nije niko lud da ubacuje pokvarene klipove

На камион цена 22,5дин/кг, званичне откупљиваче и не питам.
Nevolja je u tome što ti zvanični otkupljivači ni nas ništa nepitaju

- - - - - - - - - -

sad u blicu kazu da je 31 posto kukuruza u robnim rezervama zarazeno sto sumnjam da je toliko ,jer ako je zarazen onda je sav zarazen...E sad moje misljenje je da ovi ljudi sto imaju u ambarima kukuruz, mogu vrlo lako da jako dobro ucare,odnosno dobiju dobru cenu ako im je kukuruz zdrav a verovatno je jer nije niko lud da ubacuje pokvarene klipove
Svi mi težimo da kupujemo klasove traktore, kombajne retko ko se opredeljuje za zmaj, imt, imr. Bojim se da će tako biti i sa kukuruzom ako je iz uvoza, to je kvalitet a domaće sve škart roba.

Nazad
Vrh