Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Kod nas masovno nude kukuruz po 26 u dvoristu,a pre ovih sranja sa zarazom bio 30.Dzabe i to sto je pala cena.I ovako nema ko da kupi.Tesko se prodaje stoka i kupuje se na sitno i na veresiju.Stisli krediti.

Valjda je sad svima jasno da je ovaj aflaoksin samo politicka igra i da ga moze resiti samo jedan papir. Dogovor je izgleda postignut izmedju "ovih" i "onih" , preko nasih ledja, e sad ostaje da se vidi koliko je jos Viktorija u obavezi da otkupi kukuruza. Malo je cudno da se dogovor postigne 28.02. tacno kad je Viktoriji zadnji dan za isporuku.

ne kapiram zasto kazete ''preko nasih ledja''...ja koliko sam shvatio povecanjem alfatoksina na 0.5 samo nama seljacima pogoduje ili ti odgovara, cini mi se da je od pocetka bilo 0.5 ne bi ni bilo afere :)

Videćemo koliko će to uticati na cenu u daljem periodu,jer kad kod nas nešto brzo padne retki su slučajevi da se cena vrati na nivo kao što je bila pre mesec dana. Ja lično očekujem neki skok cene kukuruza tek od polovine aprila.

Ne znam za nas ali vidim da danas u celom svetu ide na gore i to žešće.To je već četvrti dan kako cene rastu(ne gledajući Budimpeštu).Zna li neko šta se dešava?

Kukuruz je svakako bio tema broj jedan i to ne samo u tržišnim analizama već i kao medijska tema namenjena najširoj javnosti. Razlozi ovakve medijske pažnje su dovoljno poznati, pa čak možda i previše eksploatisani. Ono što je po tržište najvažnije, jeste činjenica da se celokupna priča oko zdravstvene ispravnosti završila pravim cenovnim sunovratom ove robe. Cena kukuruza početkom nedelje startovala je sa nivoa 22,00 din/kg bez PDV, da bi sredinom nedelje pala na nivo od 20,00 din/kg, što predstavlja aktuelnu cenu trgovanja i na samom kraju nedelje. Činjenica da se poslednja tri dana u protekloj nedelji trgovalo po istoj ceni, da je bio solidan obim trgovanja i količinski i po broju zajključenih ugovora, te da nije bilo pokušaja tražnje da se cena obori ispod ovog nivoa, nagoveštava da bi ovo mogla ujedno biti i donja granica ispod koje u narednom periodu cena kukuruza ne bi dalje padala. Prosečna nedeljna cena trgovanja iznosila je 22,57 din/kg (20,90 bez PDV), što je za 6,98% niža cena nego prethodne nedelje. Istorijski posmatrano, ne pamti se kada je jedna roba kojom se tako frekventno trguje na berzi imala tako veliki nedeljni cenovni pad.

P.S. gornji post je komentar Zarka Galetina...izgleda da se pokrenula trgovina i to je ,po njemu,minimalna cena 20 din + PDV

Ponuda za nas kukuruz od inostranih kupaca bez dogovora iz prethodnih godina je 185 dolara za tonu i kretace se od 18 din do 22 din pa u zavisnosti od ekonomske situacije porodice kad je ko prinudjen da proda tako ce nam biti ova godina sa proslogodisnjom robom

OK, uvoze ga.
Nemci imaju ocajnu kontrolu ulazne robe i oni su retardi, nesposobni, maloumni i oni su pustili da udje nas smrtonosni kukuruz u takvu njihovu ocajnu zemlju. Onda je neki Hajnc procitao ili cuo negde da se u nasoj super naprednoj zemlji Srbiji pojavio kakav toxin i on odluci da ispita jednu od tura koju je uvezao pre 3 meseca iz zemlje Srbije. Analize kazu da je kukuruz smrtonosan i da izaziva sve moguce i nemoguce bolesti, poznate i nepoznate, i Hajnc sad kaze da nece vise da uzima kukuruz iz Srbije vec ce da kupuje iz Rumunije, Madjarske ili Hrvatske jer je tamo kukuruz potpuno zdrav. Bolestan kukuruz je samo unutar granica nase zemlje, jer toxin nije dobio dozvolu od Viktorije da napusti granicu i predje u susedne zemlje.
Ma hajte molim vas.

sta je tu je,a svi smo cekali barem preko 30 din jesenas,ja sve ostavio na lageru,nisam jedno zrno prodao!!!resio ja da zaradim i evo kako sam prosao..... ::lose::::lose:: tolke pare da sam ostavio u seoskoj kafani 10 godina bi se pricalo....:ppozdrav::ppozdrav::ppozdrav::ppozdrav:

Nazad
Vrh