Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
USDA izgleda procenila vise nego sto ce realno biti u Brazilu a pogotovo u Argentini...Zato i skok na Americkim berzama...Brazil ce imati vecu proizvodnju nego prosle godine(ne puno) ali dosta manje nego ocekivano,dok Argentinci imaju podbacaj i ne gadjaju se u prognozi sa USDA za oko 2 mil.tona trenutno! Bice...sta ce biti!Ali ko god je ostavio kukuruz mislim da ne bi trebalo da brine i da ce dobiti barem iste pare kao jesenas...Ovo nije kao ono:Sto je babi milo,to joj se i snilo vec realno i malo sire gledanje na trziste i desavanja oko kretanja cene u svetu i pracenje trendova!

Mozda nije iz Srbije. Ej kakve budalastine, oni vredjaju nasu inteligenciju (kakvu-takvu) s aovim vestima i dezinformacijama. Swabe ne znaju odakle su uvezli kukuruz ?
Ovakve lazi, afere i budalastine nisu bile ni u "crtanim filmovima".

Sad citam cifra dosla do 45000 tona koji je zarazen iz srbije dovezen za nemacku pa se pitam ko je to trebao da kontrolise i kada!?!!???
Vecina kukuruza se u medjuvremenu raspodelila na 3500 domacinstava!

Pa koliko smo mi izvezli za Nemačku kad je 45000 tona zaraženo?Kako ja danima nešto sabiram još će Srbija morati uvoziti kukuruz.

20,5 s lagera
Vidim da su se formirala 2 misljenja o prognozama, ili ce cena da ide dosta preko 20, ili ce da pada i dalje do mozda 15 din.
Otkupljivaci nemaju razloga da trenutno povecaju cenu, jer se kukuruz prodaje i ovako, porastao je promet. I ako ce cena da skace njima odgovara da pokupuju sto vise ovog *jeftinog* kukuruza.

Lepo se vidi da je za zadnja tri dana promet povećan preko 350% u odnosu na celu prošlu nedelju.Čisto sumljam da bi ga "gospoda" kupovala ,a da znaju da će i dalje imati silazni trend.

kada se sabere sav zaražen kukuruz koi smo izvezli plus ovaj što je ostao kod nas pa mi smo imali rekordnu godinu :haha: sad će svaki kukuruz koi je zaražen biti da je uvežen iz srbije :haha::ppozdrav:

Ovo lici na neki novi rat.ovog puta kukuruzni.:osmeh: Da nece mozda nasa vlada prihvatiti sav kao nas,posle toliko vremena,kontrola,carina i ostalih savrsenih stvari u EU.To pokazuje koliko su savrseni.

jel istina to sto pricaju ovi na tv, da ce se prilikom predaje kukuruza iz koseva, vrsiti kontrola alfatoxina na svakom silosu?

Ja danas našico prikolicu kontam 12 -13 tona .Kad ono prc. 11200 kg .Još neki iskipo ispred mene krunjen iz koša .Crveni se ko bakar a krupan ko dudinje.Gazda mi kaže da sam znao da je ovaki nebi uzeo.Kuk 250 e. a vratio KAN. po 310 e.

ja sam dogovorio kompenzaciju kukuruz po 52 km ili 26e za 100kg za repromaterijal za sjetvu i prehranu.Stim da na sav repromaterijal imam još popust 10% a ako ostane šta duga plaćam na jesen u kukuruzu po tržišnim cijenama bez ikakve kamate ili mjeničnog ugovora.Ja ne da sam zadovoljan nego prezadovoljan sa ovom firmom,dogovorimo se na brzinu oni imaju u mene povjerenja i ja u njih sve ide na riječ.

ja sam dogovorio kompenzaciju kukuruz po 52 km ili 26e za 100kg za repromaterijal za sjetvu i prehranu.Stim da na sav repromaterijal imam još popust 10% a ako ostane šta duga plaćam na jesen u kukuruzu po tržišnim cijenama bez ikakve kamate ili mjeničnog ugovora.Ja ne da sam zadovoljan nego prezadovoljan sa ovom firmom,dogovorimo se na brzinu oni imaju u mene povjerenja i ja u njih sve ide na riječ.
koja je to firma ako nije tajna?

trenutni pad je zbog nase potraznje za novcem i spremanjem za setvu i ocekivane zetve u Juznoj Americi koja izgleda nece biti onakva kakvu su je najavljivali tj ocekivali izgleda da ce rod dosta podbaciti za razliku od njihove procene, Ali videcemo sad ce ona pa dali ce cena gore ili sta vec.
ajd da malo citiram sebe

- - - - - - - - - -

Ne znam gde si citao, ali stanje je sledece, Argentina ce imati oko 27 miliona tona, a imali su prosle oko 21. Planirali su negde oko 27,5-28, tako da i nije neki promasaj. No videcemo. I dalje mislim samo da nas podbacaj kod velikih vraca u igru.
Brazil ce imati oko 70 miliona, a prosle oko 55-58. Pri tome Brazil ove godine vece povrsine, kao i Kina.
Pri tome Argentina mozda i izveze i vise kukuruza, a Brazil je sa Indijom broj jedan kod izvoza govedine, a kukuruz trosi dosta na povecanu proizvodnju svinjetine i piletine, mislim da je sve jasno pa ne mora da se izvlaci zakljucak o stanju njihove poljoprivrede i perspektivama.
amalo i druge da citiram

Veceras izjava da Srpski kukuruz nije ni izvozen za Nemacku krajem prosle god. i u prva 2 meseca 2013, nego opet neko od nasih pusta stetne podatke za naseg seljaka...

Nazad
Vrh