Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Ivinjavam se modernatorima na velikim slovima, ali ovo moraju svi cuti i znati ko je najveci protivnik srpskog seljaka. Ko stoji iza Viktorije ostaje da se vidi mada mi to mozemo vec sad da pretpostavimo.

A po ugovoru je 170e tona, znaci docice do 18-19din pa tek onda skok kad viktorija zavrsi svoje posloveeeeeeeee a do tad mi ce da pijemo ladno:ppozdrav:

Poslednja izmena od urednika:
ljudi jel istina da ce se ove godine gledati koliko ima plesnivih zrna u kukuruzu prilikom predaje iz cardaka u silose?

Predlazem svim RATARIMA posto nemamo drugog izbora da SMANJIMO povrsine pod kukuruzom U 2013.g. za minimalno 50%
u070.gif

Jer zahvaljujuci ,,marketingu'' Gospodina Jesica cena kukuruza svaki dan pada sve vise, uvoz naseg kukuruza su zabranili Makedonija a malo pre cujem i Crna Gora tako da se dobroj ceni na jesen netreba nadati (a sta ce biti tek ako bude rodna godina) SMANJIMO povrsine pod kukuruzom pa neka ga na jesen i dogodine UVOZE (taj strani ce im ,,sigurno biti zdraviji'') ja sam resio da ga posejem 20 he. manje u znak protesta
Kada ce u ovoj nasoj Srbiji neko odgovarati za stetu nacinjenu Srpskoj poljoprivredi :sta: jer vec godinama nam neki
fencing.gif
seku granu na kojoj sede a mi jos od 1991.g. cuvamo socijalni mir u ovoj drzavi i polako ali sigurno propadamo :ppozdrav:

Poslednja izmena od urednika:
Predlazem svim RATARIMA posto nemamo drugog izbora da SMANJIMO povrsine pod kukuruzom U 2013.g. za minimalno 50%
u070.gif

Jer zahvaljujuci ,,marketingu'' Gospodina Jesica cena kukuruza svaki dan pada sve vise, uvoz naseg kukuruza su zabranili Makedonija a malo pre cujem i Crna Gora tako da se dobroj ceni na jesen netreba nadati (a sta ce biti tek ako bude rodna godina) SMANJIMO povrsine pod kukuruzom pa neka ga na jesen i dogodine UVOZE (taj strani ce im ,,sigurno biti zdraviji'') ja sam resio da ga posejem 20 he. manje u znak protesta
Kada ce u ovoj nasoj Srbiji neko odgovarati za stetu nacinjenu Srpskoj poljoprivredi :sta: jer vec godinama nam neki
fencing.gif
seku granu na kojoj sede a mi jos od 1991.g. cuvamo socijalni mir u ovoj drzavi i polako ali sigurno propadamo :ppozdrav:
a to je mozda i cilj viktorije da se povecaju povrsine pod sojom

Ma jok, imaju GMO soje koliko hoces za 52 din franko luka Dunav.
Bezobrazluk je da se sad vise ne uvozi samo GMO sacma vec i GMO zrno. Ova informacija je tacna 101 %.

Što se mene tiče, ja neprodajem bar do kraja maja, a posle ću još da razmislim, pa možda sačekam i august, i samo ladno :ppozdrav:. Ionako ove godine sejem kukuruz 60% manje.

polako ljudi,ima ovde dosta njih koji su se ovajdili od tih koje jesic zastupa...nemojmo tako a krediti,bespovratna sredstava i jos brdo toga...
Zao mi samo onih koji ni luk jeli ni luk mirisali najebali....

Ja sa 30 kj nameravao sam smanjiti na 18 kj ali sa ovim desavanjima i sa ovom cenom koja pada iz dana u dan jos cu smanjiti setvu sa kukuruzom do nekih 10 kj. Povecavam setvu soje na nekih 40 kj.

EU i onako uvozi vecinu soje. Morali bi ozbiljno da povecamo povrsine pod sojom pa da budemo respektabilni igrac.
A ako hocemo da se vratimo u pricu sa kukuruzom onda na tih preko 1,2 miliona ha, moramo skinuti 10 miliona tona.
Otprilike isto vazi za psenicu, a to je da sa tih preko 600 hiljada skinemo oko 4 miliona tona.
U svim ovim slucajevima sa ovakvim rodom, i cena bi nam pravila manji problem, a i bili bi veci i znacajan igrac na trzistu.
A gde smo sada. Kukuruz ode u tri lepe. Psenica, prihranimo sebe i malo prosvercujemo i sitno izvezemo. Soja, zamajavemo se sa jos viktorijancima, koji su jos uvek raspoluceni izmedju nevidjenih mogucnosti primarne akumulacije kapitala i ozbiljnog biznisa koji ih je zadesio ni krive ni duzne. Tako da, dobro nam ide klanje vola za kilo mesa, zahvaljujuci nevidjeno nesposobnim i kratkovidim elitama. I dalje ce pojedinci i grupe, zadovoljavajuci opusteno svoje nezajezljive interese i prazne sujete, sputavati i ogranicavati razvoj ogromne vecine.

Ala nas lepo deru ovi nasi lokalni nakupci koji drze "brasnjare".....Kodnas je cena kukuruza 35 din/kg vec godinu i po' dana.Pa ako od vas u Vojvodini kupuju na veliko po 23-24 dinara,njima na sleperu koji dovuku ovamo ostaje vise nego vama sto ste ga proizveli.Jos nikada prazni ne idu tamo,uvek se vuce neka gradja ili drva za ogrev a u povratku kukuruz u rifuzi.Jecam je 36 din/kg;zob i psenica takodje 36 din/kg.

Al se berza danas plavi CME +1,67 i MGEX +1,43 a ima i vraćanja na stare cene(crveni) Euronex -3,65 i BS -0,71.

Nazad
Vrh