Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Da kolega diklofen pad cena cudo danas jos nista i to samo sa lagera.

27.02.2013.
CENE ŽITARICA NA PRODUKTNOJ BERZI U NOVOM SADU, BERZAMA U BUDIMPEŠTI, ČIKAGU, MINEAPOLISU I PARIZU
CENE SU OBRAČUNATE PO SREDNJEM KURSU NA DAN OBJAVLJIVANJA (din/kg bez PDV-a)
Presentation%2027.2..jpg

Danas ugovorena lepa količina po 27rsd/kg njihov prevoz.Znači da kukuruza nema i ko ne mora da odmah proda neka čeka.Tražiće da ga pravimo od plastelina samo polako.Čak sam danas načuo da će robne rezerve krenuti u otkup kukuruza da bi popunile zalihe.:osmeh:

Da samo 2008 nije bilo suse.Bez obzira sto sam kupac,al realno kukuruz je deficitaran i ne bi trebao padati.Realna cena bi trebala biti 25 do 30.U tom slucaju bi svi trebali biti zadovoljni.Sto bi rekao nas narod vuci siti i ovce na broju.

Mogu oni da izmisle sto afera ali jedno je istina ,a to je da kukuruza mi NEMAMO.Ne kažem da nije bio zaražen,daleko od toga, ali ni kao takvog količinski nema dovoljno.To što sam napisao da će robne rezerve ući u ponovni otkup je dosta "jaka" informacija.Radiće se bolja kontrola ali će otkupa biti.O ceni ta gospođa nije smela ni da kalkuliše.
SAMA današnji kukuruz koji sam prodao je otišao takođe jednom pilićaru.Ne velikom već lokalnom.Čovek kaže sam da nije skupo pošto zna koliko nam je bar u ovome kraju rodio.Eto ima i takvih ljudi.

kako neznas sta ce mi reci???
recice, ima ljudi koji jedva cekaju sa odustanes i da preuzmu zemlju, prvi su Padincani koji bi i sad bez obzira na sve dali preko 300e za KJ.
jesenas kad se formirala visoka cena kukuruzu nisu pitali ni koliko je rodilo ni sta je rodilo, samo im bitno bilo da vise dobiju.

I kako si prošao?

Inače kod nas sa lagera 22din.

mišljenja sam da kukuruz mora da poskupi samo je pitanje vremena jer nije sada reč o izvozu koliko o preživljavanju stočnog fonda iako ovu sadašnju cenu kreira neko kome to odgovara činjenica je da kukuruza nema ali je i činjenica da i stoke nema puno mnogi će ovih dana prodati neke količine jer treba para za repromaterijal pa samim tim ostaje manje kukuruza za trgovinu sa stočarima,natkupcima itd siguran sam da stočari neće svu stoku ni prodati jer nemaju ni kome a ni poklati uz sve to i večina kukuruza je u silosima na čuvanje a manji deo u ambarima a nije mi poznato da skladištari prodaju po tonu dve i da tako krčme svoje zalihe več na veliko tako da stočarima jedio preostaje ovaj kukuruz u ambarima kojega je malo

Tesla druže promeni firmu i dođi kod nas znam da je dobro radiš i nebi bilo loše da malo razmisliš po tom pitanju.:ppozdrav:

Mogu oni da izmisle sto afera ali jedno je istina ,a to je da kukuruza mi NEMAMO.Ne kažem da nije bio zaražen,daleko od toga, ali ni kao takvog količinski nema dovoljno.To što sam napisao da će robne rezerve ući u ponovni otkup je dosta "jaka" informacija.Radiće se bolja kontrola ali će otkupa biti.
Pa cekaj, zar nije logicnije u tom slucaju, ako vec znamo da kukuruza nema, da drzava sada sto pre krene da uvozi, a ne da ovde presipa iz levog dzepa u desni. Sta sad ako drzava kupi od tebe i proda meni, onda ce kao na trzistu da se uspostavi robni balans. Mislim da ce kukuruz morati da se uvozi, posebno sada ako su vec namerni da neke kolicine unistavaju. Videh danas tekst Fuzarijum u Politici, korisno. Mozda se neko od starijih forumasa i potseti tih godina i da nam isprica detaljnije kako je bilo.

Nazad
Vrh