Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 189 52,8%
  • Ne

Glasovi: 169 47,2%

• Ukupno glasača
    358
Sigurno da nisu ludi da daju 80 ali porazavajuce i sramotno je dati samo 50 din. Ako je suncokret na 55 onda i soja je trebala biti bar 60 din.
Ali ne vredi ni pisati ni pricati jer kako stoje stvari stvarno nisu ni svesni koliko manje od ovih cena mogu nam davati i opet samo bismo lajali na zvezde jer za drugo i nismo niti zasluzujemo vise!

Па треба ту соју и допремити до Србије? Ваљда и тај транспорт кошта нешто?
jeftinije im je cak i to...pitaj slobodno bojcetica a i kod hrvata ima soje donekle a ni kod njih ne cveta ruza sa cenom tako,lako je to uvesti

sto rece matic mi smo statisticka greska u potrosnji,izvoz nam je sjeban totalno od moze se reci pocetka rata Svet VS Rusija
jos onda ovi nasi ujebu sa zabranom izvoza pre koju godinu i sto rece matic,moze im se kako hoce

ti sto kupuju od tebe nemaju zemlje ili koja je fora?

posto kod vas zadnjih godina kukuruz poprilicno ok rodi tj imate dosta dobar prinos istoga
Ne prodaje se samo lokalno, preprodavaci su kod mene dolazili iz cele Srbije.Onda imaš ove pečenjare koji snabdevaju sale za proslave.Oni prave lager stoke,a nema zemlju i da ne skiče i pišete po ceo dan dok ne dodju na red za klanje trpaj kukuruz.Imao sam sigurno 4-5 takvih kupaca, pogotovo kad je kukuruz jeftin.

Prodavali smo i preko oglasa po celoj Srbiji, naš prevoz cena 2-3din veća, ali kupcu se isplati dobije na adresu.Tad drugar radio u nekoj firmi za dostavu, uvek se nadje mesto za jednu paletu, kamion sa rampom, a gorivo državno :D Uvek se desi da nekom lokalno zafali ili slabo rodi, jednostavno kupaca na džak uvek ima.Još ko hoće da se zajebava pa prodaje na malo, uvek puno dvorište.

Znači situacija se stavrno promenula. Pre sam pisao da nas tučete sa prinosima već koju godinu, a sad je i cena u otkupu debelo jača kod vas...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Cena je jaca zato sto robe nema ni za golubove a kamoli za nesto ozbiljno.Robu moraju da doteruju iz Vojvodine i kad uracunaju cenu transporta putarina,amortizacije kamiona vozaca itd isplati im se da otkupe za par dinara vise na kucnom pragu nego da vukljaju od vas.I da se razumemo to nisu neki mega giga otkupljivaci da rade trgovinu i slicno toga kod nas nema.Ovde su otkupljivaci privatnici koji rade koncentrate i nesto malo proture kroz poljo apoteke.Prinos kukuruza u proseku ne verujem da ce biti 1500kg/ha u celom kraju. Soju 80% njiva nece ni da rade jel nema nista a gde ima nesto to je 500-800kg/ha. Najveci "otkupljivac" soje koji je planirao da uzme 200-300t(on prodaje obradjenu posle ovim manjima za koncentrate u regionu) je otkupio 15t do sada. :)

40 dinara u poljoprivrednim apotekama, ali poslednji put morali da tražimo na više mesta, jer nije bilo.
U jednoj od njih, gratis smo pronašli čoveka iz sela (da li tamo radi ili se slučajno zatekao, nisam provalio) i sada nam on dovozi kući.
Cena ista, samo se ne cimamo do grada po kukuruz.
I plus, kukuruz je sa naših, lokalnih njiva.

Inače, kupujemo u poslednje vreme, jer čovek koji nam radi njivu, još uvek nije obrao našu.
A i kada bude - biće to mršavije nego obično.

Uvek ima kupaca za bilo koju robu.

Prodavati na malo, cena je zadovoljavajuća. Jer, proizvođač tada naplati ono što bi mu platio preprodavac, plus preprodavčevu zaradu.
Duplo.

Naravno. Ne možeš kukuruz imati na vagone, a prodavati na džakove.
Mislim, možeš, ali..
Ovde je druga priča, jer retko ko ima više od nekoliko hektara zemlje.
A više je onih koji zemlju nemaju uopšte.

Ako za kukuruz treba:
Da orem, spremam njivu, sejem, prskam, špartam, zalivam, kombajniram i čekam pola godine da bi uopšte došao do njega, najmanji problem mi je da ga još spakujem u džak ako time dobijem skoro duplu cenu, pa nek su vagoni u pitanju!
I tako svaki dan ode par džakova po 35din, od žetve odokativno vagon već rasprodat.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Pazi. Naravno. To je najbolje.

Prijatelj ima hiljade koka, a jaja žena prodaje na pijaci svakodnevno.
Ok, imaju i mesta (prodavnice i sl) koje takođe snabdevaju.

Njegovo je da uzgoji i pripremi hranu i brigu o njima vodi, dok je ona zadužena za distribuciju.
Deca pomažu.

Nego, rekoh ja tako zato što mnogi gledaju da prodaju za jedan dan sve đuture.

Prodavati na lagano je i najisplativije.

Prodavali smo mi naš pasulj svojevremeno piljari. I fino, po džak na svaka nekoliko dana.
Ali smo na pijaci prolazili najbolje.
Po nekoliko kilograma dnevno.. pa se do nove godine nakupi.
Ne ostane za proleće.

Ko ima više, može prodavati tako tokom cele godine.

Nazad
Vrh