Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 189 52,8%
  • Ne

Glasovi: 169 47,2%

• Ukupno glasača
    358
I sam sam od tih koji hrani svakih 6 meseci jedno svinjce za sopstvene potrebe koristim svoje komponente jedino dodajem 3 kg premiksa na 100 kg smese.Smatram da to mora jer ipak su ovo svilene svinje i bez vitamina i minerala ne ide

Meni je realnije da cena stagnira ili malo poskupi, recimo do 25-26+pdv
Svuda u svetu je dobro rodio kukuruz, prica se o rekordnim zalihama. Cena je oko 190-200e. I Fjucersi nisu nista jaci.
Nasi preradjivaci, koji realno i nisu nesto veliki potrosaci, pre ce mati racunicu da uvezu nego da ga plate 35 din
A oni preduzimljiviji bizmismeni mogu se cak i dosetiti da uvezu, pa da preprodaju tako sirov na nasem trzistu. Ako robe nema za ishranu ovo malo stoke, na primer, isti oni koji su do skoro izvozili kukuruz, sada bi tu robu provukli u suprotnom smeru.

Znaš koliko ima ljudi koji drže na primer svinje za sebe i neće da kupe koncentrat. Hoće da kupi čist kukuruz, malo ječma i pšenice, melje to i hrani.

Pa pogledaj cene kukuruza po apotekama i prodaje se.
Ma znam ja da je to tako,isto je i kod mene. Ali kao sto si napisao u nekom od predhodnih postova ko uzima par tona dzakiranog ili kadu rinfuza sigurno ne drzi par svinja za sebe....

Jel ti stvarno misliš da kada pišemo o prodaji na dzak da to kupac dodje i kupi samo jedan dzak???

Kod mene su retki na dzak koji kupe manje od 500 kg, uglavnom to bude tona, dve, ili par tona. Sve se dzakira na 25 kg.
U rinfuzu uzimaju od 4-5 tona pa sve do kade od 30-32 tone.
ti sto kupuju od tebe nemaju zemlje ili koja je fora?

posto kod vas zadnjih godina kukuruz poprilicno ok rodi tj imate dosta dobar prinos istoga

Nazad
Vrh