Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 189 52,8%
  • Ne

Glasovi: 169 47,2%

• Ukupno glasača
    358
Na džak ili u rinfuzu.Izračunaj ako je koncentrat 42 dinara.Koliko bi komponenti dao na kukuruz.Što se mene tiče-nikom ne branim po kojoj ceni će prodavati.Svako ima svoju računicu.Sigurno bi,dao 27,28.

Na džak ili u rinfuzu.Izračunaj ako je koncentrat 42 dinara.Koliko bi komponenti dao na kukuruz.Što se mene tiče-nikom ne branim po kojoj ceni će prodavati.Svako ima svoju računicu.Sigurno bi,dao 27,28.
Kako onda objasnjavas da mlekare mleko placaju 50-60 dinara, a od kuce domacini prodaju 100-120 dinara??

Kako onda objasnjavas da mlekare mleko placaju 50-60 dinara, a od kuce domacini prodaju 100-120 dinara??
Ja dobijam 43 dinara.Objašnjavam tako što je jedan deo građana shvatio šta dobije od nas a šta od mega marketa i naravno nestašica pravog mleka-Koliko imaš u tvom reonu što drže krave.Ili još bolje pitanje,što ih ti ne držiš.

Kupimo koncetrat,ne moramo da ga pravimo.Hoće duplu cenu od otkupne.To ne mere tako.
Samo sam reagovao na ovaj tvoj post. Ako mogu da dobijem 40 dinara za kukuruz zasto da ga ne prodam?? Ako je nekom skupo ne mora ga kupiti, kao sto ne mora ni tvoje mleko po 100. Eto i sam si napisao da ga prodajes 150% skuplje nego sto ga placaju mlekare. Sad ti meni kazes sto ne drzim krave kao kad bi ja tebe pitao zasto nemas kukuruza. Evo na primer svinji. Od kuce ladno idu po 280 dinara, a Matijevic tovari za 190-200 jel ja moram da se drzim Matijeviceve cene?? Malo je off pardon.

Samo sam reagovao na ovaj tvoj post. Ako mogu da dobijem 40 dinara za kukuruz zasto da ga ne prodam?? Ako je nekom skupo ne mora ga kupiti, kao sto ne mora ni tvoje mleko po 100. Eto i sam si napisao da ga prodajes 150% skuplje nego sto ga placaju mlekare. Sad ti meni kazes sto ne drzim krave kao kad bi ja tebe pitao zasto nemas kukuruza. Evo na primer svinji. Od kuce ladno idu po 280 dinara, a Matijevic tovari za 190-200 jel ja moram da se drzim Matijeviceve cene?? Malo je off pardon.
Nije isto.Ja nemam kukuruza znaš i sam zašto a ti krave ne držiš jer znaš da ti je to najgori i najprljaviji posao u poljoprivredi i velika obaveza..Koliko u tvom reonu ima krava,nisi mi odgovorio.

Otkud znam koliko ima krava u reonu. Znam da u mojoj ulici dva coveka imaju 3+2 krave. Ja mleko uzimam od komsije preko puta po 120 dinara. Kukuruz nije ni meni rodio kao ni tebi zbog suse ali na 60 i kusur jutara se skupilo 6 i kusur vagona pa ima i za prodaju. Inace krave nismo nikad drzali, a pored 100 ha ratarstva tesko da bi bilo vremena za krave.

Ja sam pokusavao par puta prodavati od kuce na vrecu i kad sam vidio da mogu prodati za godinu 5 do plafon 10 posto , odustao. A za razliku od Srbije , bh uvozi kukuruz a ne izvozi , tako da mi cudna prica da se proda kukuruz na dzak.

Male su to količine.
Nekada davno sam džakirao šleper kukuruza 600 džakova za Bosnu.
Donosilo se drvo a vraćale žitarice.
Nema toga više, kukuruz zadnjih godina bolje rodi u centralnoj Srbiji i Bosni nego u Vojvodini.
Takodje potrošnja u lokalu je simbolična, niko više ne drži ništa od životinja sve "ima" u marketima
Ko nije robu na veliko pakovao u vreće, egalizirao težinu, vezivao, tovario na vozilo,
neka proba pa neka javi koja bi mu cena odgovarala..

Već sam pisao sledeće, ali evo opet ću....:
Ako mi nije teško da za kukuruz orem, spremam, sejem, prskam, špartam, zagrćem, zalivam, pevam mu na uvce, dajem mu ptičje mleko nije mi teško da ga na kraju još spakujem u džak i za to dobijem skoro pa duplu cenu. Najlakše je sipati u zadrugu i o njemu više ne misliti, budeš na nuli ili odeš u minus sa računicom ali najbitnije je ne stavljati kukuruz u džak!
Zadnje 3 ili 4 godine sve sam prodao od kuće na džak i u buduće tako planiram. Kome je cena visoka neka traži jeftinije, a verujte mi ljudi kupuju po 35(trenutna cena) dinara bez prigovora, zato što drugačijeg kukuruza nema!

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Već sam pisao sledeće, ali evo opet ću....:
Ako mi nije teško da za kukuruz orem, spremam, sejem, prskam, špartam, zagrćem, zalivam, pevam mu na uvce, dajem mu ptičje mleko nije mi teško da ga na kraju još spakujem u džak i za to dobijem skoro pa duplu cenu. Najlakše je sipati u zadrugu i o njemu više ne misliti, budeš na nuli ili odeš u minus sa računicom ali najbitnije je ne stavljati kukuruz u džak!
Zadnje 3 ili 4 godine sve sam prodao od kuće na džak i u buduće tako planiram. Kome je cena visoka neka traži jeftinije, a verujte mi ljudi kupuju po 35(trenutna cena) dinara bez prigovora, zato što drugačijeg kukuruza nema!

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Ok jasno mi je sve! Jos samo da pitam ali iskreno koja je ta kolicina prodata na dzak u zadnjih 4 godine?

Ovde se meša dve različite stvari. Prodaja na džak i prodaja džakiranog kukuruza.
Od kako se bavim ratarstvom kukuruz prodajem džakiran i u rinfuzu. Džakiran isključivo na 25 kg.
Nije tu samo što je razlika u ceni, već nema odbijanja vlage, primesa, loma, što se izmeri u kg toliko puta cena.
Na primer u ovoj godini razlika između prodaje od kuće i da sam ga u žetvi odvukao na silos biće preko 1.500.000 din.
Do sada je oko 2 vagona otišlo po 32 din u rinfuzu, a oko 2.5 vagona po 36-35 din dzakiran na 25 kg.

Letos je jedan deo pšenice otišao džakiran gde je čist plus po hektaru u odnosu na cenu koja je bila na silosima bio dodatnih 40.000 din.

Nazad
Vrh