Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 187 52,8%
  • Ne

Glasovi: 167 47,2%

• Ukupno glasača
    354
Zato sto ljude misle samo od danas do sutra . Takva atmosfera je napravljena zahvaljujuci ovome za koga si dolazio ovde na glasanje .
Isti taj ce sto trazi 40+ dinara za kukuruz sutra reci da mu je skup kupus od 40 dinara . Ludilo mozga . Pariteti se izgubili skroz naskroz . Kila belog luka skuplja od kile malina .
Dosta je druze kila luka bila 100 dinara.
Sto mislis da je za kilo luka 400 dinara pazi suv luk na veliko nerealno?
Znas koja su ulaganja u njega.
Cekas ga godinu dana da uzmes nekimdinar na njega. Koliko rucnog rada. Posto je kineski 500-600 din a nemozes porediti sa nasim.
Ne ulazim u cenu malina, ne proizvodim je i ne kupujem, ali je vrv tu mafija umesala prste, hladnjacari pa je neralno niska. Tako da je malina jeftina a ne luk skup.

Napisi koliko je ulaganje u seme sada na hektar zemlje da ljudi imaju orjentir . Samo seme bi bilo 5.000 € a mozda i vise . Racunao sam ko ima svoje seme da je dobar .
P.S. I Kineski luk ne izduva za razliku od ovoga 😀
Kolika je cena proletnog luka ? Jel znas ?

Napisi koliko je ulaganje u seme sada na hektar zemlje da ljudi imaju orjentir . Samo seme bi bilo 5.000 € a mozda i vise . Racunao sam ko ima svoje seme da je dobar .
Ne izduva jer ga potapaju u hlor i jos sto djavola od hemije da ne proklija. O ukusu necu ni da pricam. Stavi kineza u kobasice pa se javi na prolece.
Ulaganje u lanac 57 ari je 600 kg luka semenskog puta 500 din 300 000 din seme. Ja sam taj luk mogao prodati znaci ulog je i to.
Ali najvise pojedu dnevnice, 400 din na sat plus klopa i pice, pa onda cenjanje, setva, kopanje, vadjenje, kacenje i ciscenje. Mogu ti izracunati kpliko je to dnevnica po lancu ako ti treba.
Nije ovo visoka cena nego realna.

Ima covek dole u nisu kaze na veliko 700-800 din kg, na pijacu na malo 1000 din kg.

Izleteo kod mene vec 14 godina.
Za probu sam imao jedne godine malu povrsinu 0023 i ove isto nisam imao sta da radim pa posejem na parceli od 10 kj oko 2 kj 0710, bolje da sam ga u vrecama ostavio!

Mene je pored 9944 koji je zivo sranje i drugarove krave ga odavno pojele i 0710 poprilicno razocarao.. svaka stabljika klip a unutra 30 zrna..na istoj njivi sa dkc 5810( isti FAO) gde cenim da ce biti 4 tone.. hteo da zovem promotera da ide da vidi ali imam pametnijih stvari, svakako nikad nije do njih, imam resenje za njih..ove godine je bilo 30% pionira dogodine 0 (nula) semenki.. jedino 9975 solidno podneo..

0710 je ozbiljan potencijal,ove se oprasivao bas u najgore vreme i nema zrna na klipu ali bar kod mene svaka stabljika ima klip,vecinom su krezavi ali ima i sasvim ok za ovu godinu

a opet kod mnogih nema ni klipa da sad ne redjam semenske kuce

neko je i postavio sliku,ako nadjem sad

evo clan grunt je postavio

Jbg i treba da ima dobru cenu ali nažalost drastično će se smanjiti broj stoke. Već mi je par kupaca najavilo da neće hraniti novu turu svinja jer im se ne isplati. Neki kupuju hranu cele godine a neki imaju svoju hranu do aprila maja pa onda kupuju do novog roda. Ja svima kažem da mi je bolje da imam 8 do 10 tone da prodam po 20 dinara nego da imam 2 - 3 tone ili ni toliko da prodam po 30 - 40 dinara.

0710 je ozbiljan potencijal,ove se oprasivao bas u najgore vreme i nema zrna na klipu ali bar kod mene svaka stabljika ima klip,vecinom su krezavi ali ima i sasvim ok za ovu godinu

a opet kod mnogih nema ni klipa da sad ne redjam semenske kuce

neko je i postavio sliku,ako nadjem sad

evo clan grunt je postavio

druze bezi od tog710 i 217.najgori poleg koji sam skidao bili ta dva hibrida 2023 i 2024.olimac koji je broj1 od adaptera pa par mesta prazno za onaj strasan polog u kukuruzu2023 tu jejako lose uradio jako punoklipova je ostalo dole.217 je ima jako lep potencijal i solidanrod al nakon2023 izbacen totalno

druze bezi od tog710 i 217.najgori poleg koji sam skidao bili ta dva hibrida 2023 i 2024.olimac koji je broj1 od adaptera pa par mesta prazno za onaj strasan polog u kukuruzu2023 tu jejako lose uradio jako punoklipova je ostalo dole.217 je ima jako lep potencijal i solidanrod al nakon2023 izbacen totalno
Kod menence imati sansu jos sledecu

Kod pionira kod nas kasnije gruoe bolje sto je cudno a ooet i sama godina totalno nejasna

O pologu mi smenso pricati jer tamo gde naleti vetar pada svakako
Cini mi se 2019 kod nas najgora,pale su sve semenske kuce....isli kupili po njivi kasnije
klipove

na kraju poredjali prikolica+elivator direkt u kombajn=38m.i 70kg nakupili

@Opg Hobi Koji će adapter pokupiti klip koji je otrešen sa stabla?Nemoj pisati koješta.
nije bio otresen al u fazi kad smo ih kupili ispadali su kao nijedni.tu bih dodao jos i singentine hibride posebno carioca.jos smo namerno isli dok je imao nesto vecu vlagu i bio malo ozelen al nije pomagalo.neki drugi hibridi na istim parcelama tako nisu ispadali iz suske kao 710 i 217.olimac je za polog najbolji.imao sam i fantinija i dominona.u pologu fantini najgori.sad imam za clasa olimaca a za dajca capela.ono sto olimac kupi na 4km to capelo ide na 1-2km i opet vise se zuti u takvim uvetima iza capela nego olimaca

Nazad
Vrh