Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 185 52,7%
  • Ne

Glasovi: 166 47,3%

• Ukupno glasača
    351
Zato sto ljude misle samo od danas do sutra . Takva atmosfera je napravljena zahvaljujuci ovome za koga si dolazio ovde na glasanje .
Isti taj ce sto trazi 40+ dinara za kukuruz sutra reci da mu je skup kupus od 40 dinara . Ludilo mozga . Pariteti se izgubili skroz naskroz . Kila belog luka skuplja od kile malina .
Dosta je druze kila luka bila 100 dinara.
Sto mislis da je za kilo luka 400 dinara pazi suv luk na veliko nerealno?
Znas koja su ulaganja u njega.
Cekas ga godinu dana da uzmes nekimdinar na njega. Koliko rucnog rada. Posto je kineski 500-600 din a nemozes porediti sa nasim.
Ne ulazim u cenu malina, ne proizvodim je i ne kupujem, ali je vrv tu mafija umesala prste, hladnjacari pa je neralno niska. Tako da je malina jeftina a ne luk skup.

Napisi koliko je ulaganje u seme sada na hektar zemlje da ljudi imaju orjentir . Samo seme bi bilo 5.000 € a mozda i vise . Racunao sam ko ima svoje seme da je dobar .
P.S. I Kineski luk ne izduva za razliku od ovoga 😀
Kolika je cena proletnog luka ? Jel znas ?

Napisi koliko je ulaganje u seme sada na hektar zemlje da ljudi imaju orjentir . Samo seme bi bilo 5.000 € a mozda i vise . Racunao sam ko ima svoje seme da je dobar .
Ne izduva jer ga potapaju u hlor i jos sto djavola od hemije da ne proklija. O ukusu necu ni da pricam. Stavi kineza u kobasice pa se javi na prolece.
Ulaganje u lanac 57 ari je 600 kg luka semenskog puta 500 din 300 000 din seme. Ja sam taj luk mogao prodati znaci ulog je i to.
Ali najvise pojedu dnevnice, 400 din na sat plus klopa i pice, pa onda cenjanje, setva, kopanje, vadjenje, kacenje i ciscenje. Mogu ti izracunati kpliko je to dnevnica po lancu ako ti treba.
Nije ovo visoka cena nego realna.

Ima covek dole u nisu kaze na veliko 700-800 din kg, na pijacu na malo 1000 din kg.

Nazad
Vrh