R
rad78
Guest
Ona se samo knjigovno vodi da je na čuvanju u silosu s njom se trguje i obrće
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Danas naplatio nesto po 15din ,sa lagera kod mk ,cena sa pdv-om
Питам се шта елевирају кад тај кукуруз твој отишао баржом давно...Kod nas je sa Mk lagera cena danas 15.5 Din...misljenja su da ce ici jos gore zbog kursa evra.Mene su odvalili na lageru,ne znam kako je kod vas,samo prosli mesec sa eleviranje,leger i jos neke gluposti ode preko 3% za 30 dana...ostale mesece 1.2% mesecni...
Uslovi lagera su se sigurno znali,to piše u ugovoru. U čemu je sada problem? Cena je takva - kakva jeste....
Najbolje je onda da se za svaki ugovor,bilo to kukuruz,repa ili sta vec napise lepo krupnim slovima MOZEMO KAKO HOCEMO.CENA CE BITI KOJU MI POZELIMO.Nase je samo da potpisemo i da gledamo u nebo oce li biti zarade ili gubitka.Ipak to treba gledati sa vedrije strane.To krupnim slovima bi bilo postenije,nego ono sto pisu sitnim,pa posle izmisljaju kojesta.Nama je svejedno.Sisaju te sisaju.Uslovi lagera su se sigurno znali,to piše u ugovoru. U čemu je sada problem? Cena je takva - kakva jeste....
Juce krunio vagon i nesto,vlaga 24,4% (ZP 684) cena 15 tel-kel,počeli ljudi da krune...
Kako se ne zna, zna se, pa ja sam se prvo dogovorio sa svojim zadrugama o uslovima lagera, troskovima i naravno o ceni koja ce nam biti reper. Na primer ns berza ili gea berza. Ko jos nosi kukuruz u silos na nevidjeno. Cist racun - duga ljubav.
isplati se ako imas dovoljno velik čardakDosta dobro si prosao, ja sam pustio vagon sa lagera po 15din/kg. Ispadne da se vise isplati staviti ga u kotarku i cekati bas zbog vlage, a i jer nema nikakvih odbitaka..
Kod nas nema takvih uslova svi uzimaju mesečno za lager.Bilo je jedno vreme da se lager nije plaćao ali taj je brzo zatvorio firmu.Ima nas koliko hoces takvih koji nosimo kukuruz na silos a cena kakva bude jedino neplacamo lager.
Ima nas koliko hoces takvih koji nosimo kukuruz na silos a cena kakva bude jedino neplacamo lager.
Nije da ispade nego je uvek tako bilo, al treba neko to i da istovara!Ispadne da se vise isplati staviti ga u kotarku i cekati bas zbog vlage, a i jer nema nikakvih odbitaka..