Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Almex u zrenjaninu noov kukuruz do 25% 12.5 din suv 14.5 din. Ako ovako bude placano. Ima skrobara da radi kao u staraa dobra vremena.
Biće neki zadovoljni da dobiju i 12 din samo da ih prodaju nekome. U Bečejskom, Srbobranskom ataru ima kukuruza koji su dobrim delom pokvareni.

Rabadžija vrh klipa plesnivi, ja imam 4,5kj gde je svaki treći klip poplesnavio svrha a pre neki dan jedan kolega išao da probere i gledam kod njega ono je strašno, i do pola klipa ima pokvareno a vreme neide na ruku nikako, samo vlaga, moj je domaći hibrid a kolegin je stranac mada to nema veze, mislio sam da je problem kod kod domaćih hibrida ali izgleda da je problrm manje više kod svih, treba obići parcele i proceniti šta raditi sa njim, dal ga brati i lomiti frhove i izbacivati pokvarene pa u ogrev ili ga ovrći samo neznam i kome to prodati.

Pa ta cena je zato sto ga niko ne vrse jos uvek.Isto je bilo i prosle godine pa je kako krece vrsidba i pada vlaga smanjivao i cenu.

Jedan proizvodjac iz mesta , ovrsio vecu kolicinu kuk. sa vlagom 30, po ceni, tel kel 10 din. Kaze da je rodio 9 tona kj.Nesto preko 15 tona ha.otislo za silazu.

Evo cenovnik i tablica sa otkupnog mesta ‚‚Pokrok Padina‚‚ koji je vlasništvo Alnexa
mcvVEYV.jpg
[/IMG]

Bas cudno kako su poranili sa tabelom. Ili imaju neku prodju za izvoz ili je sve ovo politika da se reklamiraju.

Nazad
Vrh