Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Osudjen si da ti uzmu meru kad tad!Samo me interesuje kako ces u zrnu da ga skladistis ove godine?
O tome razmisljas u prolece pri odabiru hibrida a ne sada, svi hibridi su mi do fao500, imam samo 2 hibrida u 500...
Malo ce biti produzena vegetacija ali vlagu mora spustiti, nemoj da smo deca :off_topic:

Tesko ce ove godine pasti vlaga. Danas sto je napadalo kise kod nas u ataru treba 3 dana da se osusi!

Ove godine branje u klipu ko hoce da mu ne uzmu harac. Ostali smo nastradali.

2010 godina je takodje bila rodna/rekordna evo nekih parametara oko berbe
kurs evra oko 100
semenski KERMESS placen 2850 din/ 25000 zrna
novembra 2009 god. NP 20:20 = 29,5 din/kg
gorivo 97-98 din
cena u berbi JUS kvalitet sa 14% vlage od 15din pa navise placao se klip sa njive 9-10 din
e sad vidite gde smo mi ove godine sa cenom troskovima i zaradom
Takodje je rekordno rodilo i u svetu............

Poslednja izmena:
Takodje sam malo gledao arhivu. I nadjem da sam AN placao u prolece 2010 17din/kg::novac::

Sa ovim cenama nas nema nigde.

Najveci problem je sto cene nasih proizvoda stagniraju, a to je iskljucivo zato sto je od 1 janura ove godine posle postepenog smanjivanja, konacno i definitivno ukinuta bilo kakva carian na uvoz poljo. proizvoda. A sve zbog priblizavanja ka EU. Tek smo ga najebali, zbog nelojalne i subvencionisane konkurencije, a ako bude treebalo iamce i damping cene samo da bi nas dokrajcili
!

Sta kazete za ponudu za vlazan kukuruz do 30%vlage za cenu od 9,6+pdv(tel-kel),pare za 30 dana?Jako se razmisljam da jedan deo kukuruza okrunim po toj ceni.

9.6+8%=10.37
30%-14%=16%
10.37+16%=12.02
Po meni malo!!!
Imaš na stranici 173 tabelu od prošle godine što je postavio FEAR i na njoj piše :
VLAGA 29.1- 30% za proizvođaća 60,5 % verujem da će ove godine kao i svake prethodne povečati bar malo trošak jel je gas za sušenje trenutno u kriznom područiju...itd
Matematika je jasna 2/5 (dve petine ) njihovo 3/5 tvoje. Jedino pitanje šta je lakše odraditi da li ga se otarasiti ili se u okt-nov mučiti (možda) sa vlagom.

Nisi me razumeo, nije ovo za susenje nego za one koji hoce sada da ga skidaju za silazu. Sada ima oko 30% a suvo racunamo na 14% razlika je 16% veca tezina

Imaš na stranici 173 tabelu od prošle godine što je postavio FEAR i na njoj piše :
VLAGA 29.1- 30% za proizvođaća 60,5 % verujem da će ove godine kao i svake prethodne povečati bar malo trošak jel je gas za sušenje trenutno u kriznom područiju...itd
Matematika je jasna 2/5 (dve petine ) njihovo 3/5 tvoje. Jedino pitanje šta je lakše odraditi da li ga se otarasiti ili se u okt-nov mučiti (možda) sa vlagom.

na 773 str

Malisa,cini mi se da ti nije dobra racunica,ipak je bilo kasno sinoc :ppozdrav: .Cisto sumnjam da cemo ove godine skidati kukuruz sa vlagom manjom od 20-ak % tako da tu ipak treba primeniti tablicu susenja kao sto je rekao Talianu.Naravno uz nju ide automatski ulaz-izlaz,mesecni lager,manipulativni troskovi.To ako sve uzmes u obzir dolazi se do malo drugacijeg rezultata a ja cu ipak da zakacim kukuruzni adapter za kombajn posto soja jos nece dok se ne prosusi malo,pa da ne sedimo za dzabe kuci...

Juce djubrio njivu koja je odmah pored kukuruza i ubrao jedan klip iz prvog reda da vidim kako se susi.Ovaj BC jako dobro se oslobadja vlage iako je kod nas prekjuce bio potop.Svi klipovi su se oklembesili na dole i jako lako ispadaju iz sase.Nemam vlagomer ali je relativno suvo zrno,izmerio sam jedan klip sa sadasnjom vlagom okrunjen 380 grama bez okomine.Okomina 10% na tezinu kompletnog klipa.Stime sto je to iz prvog reda tako da je to negde verovatno ispod proseka.U pitanju je kako ono bese FAO 580 po katalogu BC hibrida

Nazad
Vrh