Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
To su nebuloze.I da je to neko radio nebi izvoz potpuno stao.Jedna ovca ne čini stado.Jednostavno za januar i februar nema ugovora za izvoz.Bar tako kažu neki veliki otkupljivači i izvoznici.Pošto je tako onda nastupa zakon ponude i potražnje.Ponuda je bila mnogo-mnogo veća nego tražnja kukuruza.To mogu da potvrde svi koji prate Info tim ili GEA......
Sa druge strane dešavanja u Ukrajini su napravila mali haos.Njihovi izvoznici su jurili da izvezu što više zbog mogućih mera represalija od EU.
Mnogo stvari se poklopilo na našu štetu.Do marta očekujem oporavak cene.

Sada cigani krune ono što su pokrali a sve oko vagona a njima cena baš ne igra ulogu i lako daju teškom mukom stečen prinos iz saksije.

Tacno je da je mesan kukuruz,i da je oko 10 tak barzi vraceno,za 6 sam siguran da su vracene.Da li je izvoz stao zbog toga ko zna,ali nove barze stizu oko 15 februara.I sad se pitam gde su oni sto su tvrdili kad stegne zima i padne sneg bice cena jaka?I vrabcima na grani je jasno da nam cena zavisi od BARZI I IZVOZA.Koliko je to dobro sto zavisi od izvoza u zemlje gde je jaca kupovna moc,toliko i nije dobro jer smo osudjeni na ucenjivanje od strane TAJMUNA.

Tu smo gde smo i tu nas je dovela visegodisnja politika prema stocarstvu,koje nam "nije potrebno"::samo bes::i uopste politika prema poljoprivredi.Vec smo pisali o tome.Kamo puste srece za poljoprivredu i kompletnu industriju ove nesretne Srbije,da nam taj kukuruz ide u izvoz u konzervama,crevima,sunkama i ostalim mesnim preradjevinama.
Ni jedna zemlja se nije usrecila izvozom sirovina i poluproizvoda,zbog kolih je berza i izmisljena.Jednostavno da bi mocnici lakse kontrolisali cene onoga sto kupuju.Ima li jedan gotov proizvod koji zapad uspesno izvozi,koji se prodaje preko berze.Koliko ja znam nema.

Sinoc vidim u Dobanovcima zeleznicke vagone iz Madjarske , pise na njima da su iskljucivo za transport zrna, sad sta voze ili gde idu ne znam, mozda u Grcku?

Tacno je da je mesan kukuruz,i da je oko 10 tak barzi vraceno,za 6 sam siguran da su vracene.Da li je izvoz stao zbog toga ko zna,ali nove barze stizu oko 15 februara.I sad se pitam gde su oni sto su tvrdili kad stegne zima i padne sneg bice cena jaka?I vrabcima na grani je jasno da nam cena zavisi od BARZI I IZVOZA.Koliko je to dobro sto zavisi od izvoza u zemlje gde je jaca kupovna moc,toliko i nije dobro jer smo osudjeni na ucenjivanje od strane TAJMUNA.
Eto sam si dao odgovor na svoje pitanje:osmeh:

Ma pise na par jezika , zadnji jezik je bio ruski, a i zbog toga sto je pre prelaza voz morao gotovo da stane jer ne radi rampa, pa je kasnije isao malom brzinom.

Poslednja izmena:
Posle duzeg vremena konacno jedino nas kukuruz plav :osmeh:
presentation-301.jpg

Četvrtak petak obično ide dole.
Uvek neki rikošet na toj vašoj berzi.Samo nek je kontra sveta.

Nazad
Vrh