Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Nisam svega mi:ppozdrav:...eto isto razmisljamo...ovo 1 u 100 nije bukvalno vec kazu stari ovde kod nas...ako znas reci godinu kad si skinuo 100kg po jutru ili istarupitao sve kako su neki prosli...\

Sad gledam Madjarsku berzu tamo skocila za citavih 10 eura/t, a i trgovina ide. martovska isporuka skoro 162 eur/t, a julska 165.5 eur/t, puta danasnji kurs ::novac::

Definitivno cena ide gore,Budimpesta vuce i dokle god je tamo u porastu i kod nas nece padati!Ocigledno da je malo kukuruza predato skladistarima,tj.ne dovoljno koliko su oni ocekivali! Mislim da imamo odlican kvalitet kukuruza a i solidnu kolicinu za izvoz tako da prosla i ova godina ne mogu da se porede,odnosno rod 2012 i rod 2013!

Ja mislim da neće da dogura do 20. Ićiće još malo gore, kad prestanu barže da idu, stagniraće, i posle neće da ide nagore jer treba da se kupi repromaterijal, pa sve do kraja setve tako. Ja lično bih bio zadovoljan sad do kraja decembra da dogura na 18, da prodam deo sa lagera,tj. skoro pola.
Inače, kod mene sa lagera 16 sa sve PDV... Ovaj iz ambara na kamion ne znam koliko bi mogao da bude, bude uvek cena malo jača nego ovaj sa lagera, ali sitno..

Mislim da obojica gresite,trend zadnjih godina je uvek pokazivao da je cena skakala posle 15 januara i u februaru...pogledajte kako se cena kretala zadnjih godina...ovih 18 dinara bi trebala da bude realna osnova onome kome su potrebne pare odmah...ici ce na 20 din kao dobar dan...ne moze psenica biti isplativija od kukuruza nema trika

Nazad
Vrh