Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
U odnosu na veci deo Srbije prosli smo odlicno vise mu je smetala toplota kod oprasivanja nego zemljisna vlaga. sve u svemu ja sam licno zadovolja bio.

Nije bitno ko se sa čime hvalio već smo govorili o prinosu kukuruza.Južni Banat do mog kraja nije imao kukuruza kao ni ja.Ako je prosečan prinos od 3,8t/ha dobar za nekoga eto mu pa neka mu ga Bog podari svake godine.Ja mu to želim od srca a mene neka tako više ne počasti.

lako je reci da je rodilo ali dali je stvarno rodilo to znamo samo mi koji zemlju radimo, a oni koji piskaraju i sabiraju svoju zaradu gledaju kako da nadomeste to sto nije rodilo tim pricama da je rodilo ,da bi ga kupili jeftino a prodali kada cena ode gore i tu kompenzovali smanjen rod jer oni su ipak projektovali dobru zaradu i na osnovu toga uzeli kredite za kupovinu dobrih kola , vecih stanova i ko zna jos cega.

Pa da im mi malo pomognemo oko otplate a oni ce nam vratiti na jesen losijom cenom i dranjem na vlagu i primese lom .......
7000-5000 je 2000 kg po kj i ipak ste vi bolje prosli.

Kod nas je deo ka kanalu i ka Zarkovcu strasno izgoreo i bili su bas losi prinosi. Kako se ide blize sela i ka Brestovcu, Sivcu to su bili bolji prinosi. Na parcelama U Pustari (na pola puta Stapar - Sivac) su imali i po 5000kg/kj kukuruza.

Presentation11.4..jpg

Pa kod nas je bilo oko 1,5t po hekataru i to je uzas al kod nekih je bilo tako da kad se ugvati prosek godina je bila losa al nije sad katastrofalna

A hvalili ste se prinosima soje,kukuruza,psenice...mi ni to nismo imali.
Prinos psenice, soje i suncokreta mogu reci slobodno da su bili za pohvalu ali ne i kukuruza. Bar u mom slucaju a mislim da sam u vise navrata dao razlog za to.

- - - - - - - - - -

Idi begaj, pa da smo mi imali toliko gde bi nam kraj bio !
Kod nas je prosek oko 5 t/ha.
Dakle konkretno moj prosecan rod od 2100 kg/kj (3680 kg/ha) je ipak dobar. Neka hvala ne bi hteo da se ponovi taj rod. Naviko sam na mnogo veci!

Nazad
Vrh