Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
Berza vam je ko statistika" Skup netacih podataka " em jos ovo je srbija pa gde ces bolju kombinaciju.Cena za sada se junacki se drzi ovde nema prometa ni za spediter a kamoli na kamion.

Ne znam na sta si mislio da nema.Ako si mislio na rod,ne bih se sasvim slozio roda je bilo onako solidno,ne rekordi ali ni za kukanje.Imam uvida u jednu vecu oblast.Ajd sto nema ponude ali ni potraznja nije na nivou.

PONOVO SE VRAĆA CARINA
Beograd, 10. april 2013.
carine10.4..jpg
Od kraja juna i avgusta ove godine prestaće da važi privremeno ukinuta carina za kukuruz, pšenicu, uljanu repicu, soju i suncokret. Za pšenicu i uljanu repicu carine više neće biti od 30. juna, a od 31. avgusta za kukuruz, soju i suncokret, o čemu postoji Uredba Vlade. Od ovih datuma, opšta carinska stopa za uvoz pšenice i kukuruza će biti 30%, a za uvoz iz zemalja EU za pšenicu 21% i kukuruz 24%. Kako saznaje „AgroServis”, do sada ukinute carine nisu uticale na smanjenje cena na domaćem tržištu. Trgovci su izračunali da uvoz kukuruza i bez carine, zbog troškova transporta, košta 27-28 dinara po kilogramu. Na domaćem tržištu ova berzanska roba je još uvek jeftinija.

Cena je bila ok pa se pojurilo da se dodje do para, pa se malko zatrpalo trziste tj veca ponuda od potraznje.

Ne znam na sta si mislio da nema.Ako si mislio na rod,ne bih se sasvim slozio roda je bilo onako solidno,ne rekordi ali ni za kukanje.Imam uvida u jednu vecu oblast.Ajd sto nema ponude ali ni potraznja nije na nivou.

Dobro je da neko kaze realno.. ja sam rekao ljudi nije toliko slaba godina koliko svi kukaju..

2x je losiji rod nego inace. Barem je tako kod mene bilo dok u Jermenovcima verovatno nije kao kod nas jer je tamo letos palo 100 l kise. Oni ove godine imaju extra prfit i Dinkic ako ih opazi ima da nadrljaju :haha:
Nedaj boze da vas opazi.

Uglavnom je svuda dobro podbacilo,negde 40% nege 70% a negde je sledilo tarupanje , u pravu si da je negde dobro rodilo a to nije kod nas u drzavi a ni u okruzenju, stvar je da je smanjena produkcija uopste u svetu zbog krize i da svi gledaju da imaju na lageru robe za naredni mesec proizvodnje, a dalje kako bude. stim da je sada setva u s americi u toku i da treba::novac::, ako nizasta drugo onda za naftu i seme onda je i cena takva.

Pa dobro negde je rodilo negde skroz podbacilo al nije bas toliko u globalu koliko se prica.

ne znam - a i mislim da niko ne moze tacno da proceni - u "globalu" koliko je podbacio. ja znam - i to poprilicno, jer ove godine jos nije krunjeno - svoje. 7X manje nego prethodne godine. pa sad racunajte. naravno gde je bila vise padavina za vreme vegetacije drugacija prica. sasvim druga...

Nisam bio nikad rekorder i nemam takve prinose ali da mi ne rodi nikad manje pa cu jos malo gurati.Imali smo jednu dobru kisu dali bas 100 lit moram proveriti,to nas je podiglo tako da je slika ovde onako solidna.Imali su veci proizvodjaci respektativne uzorke.

Ljudi šta pričate , još malo pa će ispasti da je prošla godina bila dobra . Netreba suditi po par sretnih sela nego reći da je prošla godina bila jedna od najgorih u istoriji.

Godina nie bila sigurno dobra,ali kada bi izanalizirao napisane prinose pretprosla bi bila segrt ovoj.Napisao sam da ovo vazi kod nas u ovom potezu,i to ne sve njive 5-7 klase.

Nazad
Vrh