Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
Prevedeno u dinare tj u celzijuse 3-4,6 celzijusa je temperatura zemljista, a kukuruzu treba minimum 11.5 celzijusa. Tako da setva kasni.

Prevedeno u dinare tj u celzijuse 3-4,6 celzijusa je temperatura zemljista, a kukuruzu treba minimum 11.5 celzijusa. Tako da setva kasni.

Ne treba minimum kukuruzu 11.5C vec 8C za nicanje od 20 dana a idealno je od 10C pa navise tj ta od 11.5C....Idealna je od 10C do 14C a na 20C temperature zemljista nikne za 5 dana

- - - - - - - - - -

33bjwqa.jpg

Ne treba minimum kukuruzu 11.5C vec 8C za nicanje od 20 dana a idealno je od 10C pa navise tj ta od 11.5C....Idealna je od 10C do 14C a na 20C temperature zemljista nikne za 5 dana
ja sam samo preveo tekst od gore, a oni su verovatno uzeli podatke za to podneblje.A tamo je temperatura zemljista 3-4,6 celzijsa.

Moje viđenje je da ništa ne ide na ruku da cena kukuruza krene gore.Sad puštaju pšenicu iz robnih rezervi koja će definitivno uticati ako ne na pad cene kukuruza onda na stagnaciju.Pošto se i žetva pšenice bliži ,a usevi izgledaju sasvim dobro,ne očekujem da cena kukuruza može znatnije gore.Vrlo je moguće da malo skoči u relaciji 15.05-15.06. i to je to.Kad padnu prvi otkosi ječma,tritikala,pšenice nema šanse za rast cene kukuruza.
E sad jedino što je dobro za one koji imaju kukuruz je vraćanje carina na uvoz.To bi moglo malo pogurati cenu na gore.U globalu ne očekujem da se kukuruz može vratiti na 25rsd bez pdv-a.
Opet kažem to je neko moje viđenje stvari iz ugla običnog seljaka.

Kod svih se nesto desava kod nas non stop mirna bara...cudno s obzirom da je jos i setva krenula

Kod svih se nesto desava kod nas non stop mirna bara...cudno s obzirom da je jos i setva krenula
Verovatno je zbog toga i mirno,ko je mislio nesto prodati zbog repromaterijala to je i ucinio,a sad svi zure na njivu da poseju sto pre i malo ko ima vremena i da komentarise cenu na forumu a ne da kruni kukuruz,tako da kad prodje setva za dvadesetak dana krece natezanje sa cenom i zivcima

Danas tovareno za vranje neka mesaona stocne hrane bas sam tovario djubrivo pa malko pricao sa kamijondzijama.

Јел су и они утицајни као они из Баваништа? :osmeh:
Ако нађу Хофу, обрали смо бостан.

Verovatno je zbog toga i mirno,ko je mislio nesto prodati zbog repromaterijala to je i ucinio,a sad svi zure na njivu da poseju sto pre i malo ko ima vremena i da komentarise cenu na forumu a ne da kruni kukuruz,tako da kad prodje setva za dvadesetak dana krece natezanje sa cenom i zivcima

Ja to drugacije gledam...dok su se trazila sredstva za setvu mogli su da manipulisu nizom cenom jer su ljudima potrebne pare a sad kad je krenulo i kad se na vecini njiva poseje cena ce ici gore ne zato sto ljudi nemaju vremena da krune vec zato sto traznja raste a ne mora se odmah prodavati jer je glavni deo posla oko nabavke repromaterijala zavrsen

Nazad
Vrh