Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Па с обзиром да је код мене родио скоро упола мање него прошле године а поменуте године га продао по 22дин/кг значи цена за ову годину којом бих био задовољан је 44дин/кг:osmeh:
Реално, циљана цена за ово пролеће ми је била 30дин, првенствено што је јесенас био 27дин а има га мало, било је за очекивати да је та цифра са којом би ја био задовољан сасвим скромна и врло лако достижна, али пролеће је показало сасвим другу слику.
Видећемо шта ће бити, још крунио нисам али ћу ускоро морати бар део, што због новца што због провере стања кукуруза јер није био баш савршеног здравља када је обран а нисам хтео да га круним.

e to ti je politika, taman kad mislis da dobijes koju kintu, naidju neki ''strucnjaci'' i odem mast u propast....

Svi bi bili zadovoljni cenom od 20 dinara plus pdv, da nije bila onako losa godina, i onako dobra jesenja cena.
U ovakvom trenutku cena koju je bojcetic rekao 250 evra tona je i moja ciljana, a da li ce tako biti, videcemo od maja.
Do tada :kisa:, a valjda ce i nas :cool: ogrejati.

Danas pricao sa Barisicem.Mlinpek St Pazova.Otkupljuje po 19,7,a i prodaje,sto dosad nije bilo.Stao izvoz,pa se prodaja moze dogovoriti u zavisnosti od kolicine.

Nasi strucnjaci su toliko ozloglasili nas kukuruz iz 2012god. da ga vise niko ne zeli kupiti-uvezti od nas!!!
tako da se ne nadam vise onoj ceni kojoj sam se nadao kad sam ga ostavljao na lager kuci.

pre par godina isto su neki cekali 25 i vise din po kilogramu, pa su na kraju u julu prodavali za 10 i manje, i to bez aflatoksina:osmeh:. ako nekome trebaju novci nema lose cene...ako netreba malo je i 100din....prosle nedelje je nesto otislo po 21,5

13.03.2013.
CENE ŽITARICA NA PRODUKTNOJ BERZI U NOVOM SADU, BERZAMA U BUDIMPEŠTI, ČIKAGU, MINEAPOLISU I PARIZU
CENE SU OBRAČUNATE PO SREDNJEM KURSU NA DAN OBJAVLJIVANJA (din/kg bez PDV-a)
Presentation%2013.3..jpg
Pogledajte cenu u Budimpesti strasno sta se desava

Nazad
Vrh