Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Ja sam i danas prodao po 34 otislo je 400 kila ide polako i koliko vidim niko se ne buni za cenu.

Nepise nam se dobro ,neznam vise sta se desava stvara se lazna odbojnost prema kukuruzu zato je i cena takva kakva je nazalost,isto sto niko nije ni ispastao zbog svojih objava o kukuruzu i aflatoksinima

Ovo sto se desava nije vise unutrasnja stvar odnosno uticaj drzave da smanji cenu kukuruza. Duboko sam verovao u to da ako nisu zabranili izvoz, izmislili aflatoksine (pri cemu i dalje imam stav da nisu morali lajati o 70% zaraze kukuruza , da bi nakon kratkog vremenskog roka izjavili da je doslo do greske i da je zaraza zanemarljiva) ali moramo biti realni i pogledati svetske berze gde mozemo videti takodje padanje cena polop. proizvoda.
Mnogo sve zavisi sad od roda u J. Americi. Ako bude tamo poprilicnog roda, tesko da cemo videti ove god. dobre cene.

Meni se čini da pokušavaju na sve moguće (medijske) načine da smanje i zadrže cenu kukuruza, jer je već svima definitivno jasno da ga neće biti dovoljno, ali neznam dokle će im to uspevati. Mogu samo zamisliti šta će se desiti kada se potroši i ovo malo što ga ima, jer nema šanse da dobaci do nove žetve, a i ko zna kakva će ona biti.

[h=2]TRŽIŠTE[/h]petak, 15 februar 2013 03:08 | Napisao Petar Jovičić | | |
grafik%20vatas.jpg
Tržišta su nervozna , i za buduće kupovine, i za sadašnje kupovine.Cene su padale tokom dana i oporavile se do kraja dana. Uljana tržišta takođe su bila vrlo nestabilna juče, na kraju je završio dan sa 473 $/t.

Evropska tržišta

Cene su za 2012 žetvu.

Pšenica, 235 € / t
Chicago 200,4 € / t mart 2013 isporuku.
Durum 265 € / t

Uljana repica 473 € / t februar/mart 2013 isporuku.
Suncokret, 490 € / t

Kukuruz, 221 € / t

mnogo ih zabole za to malo po ambarima,ovi sto su dali na lager kukurz je otisao,nema nazad...Ne mogu da shvatim da toliko mislite da se sve radi da bi se to malo sto je u ambarima kupilo za dzabe.

Cena u zestokom kanalu. Jos ako u J.Americi budu dobri prinosi, ode kukuruz na 150e. Zanimljivo je da imamo tokom poslednjih 6 meseci najvecu cenu soje ajd da kazem u svetu. Zar je to samo sto nije GMO vec obicna? Ako je to razlog, a ne igranka Viktorije, cuvajmo to blago. Ocigledno svet je spreman da plati sve vise za ne gmo hranu, sto je idealno za nas.

oni seigraju sa cenom da bi robu koja je na lageru kupili po maloj ceni, a za ambar tek predstoji bitka.na 150 neide sigurno.

ma manipulisu cenom , dolazi prolece , treba para i za setvu, rate kredita itd ... uglavnom vecina ce morati prodati kukuruz sa lagera , na tu kartu i igraju , ja cu koliko god budem mogao drzati na lageru

Ma uopšte me ne interesuje što je na lageru kod nekog.Ja ga nisam prodao niti ikakav ugovor napravio da ga moram prodati skladištaru.Ako njima prodam ne skidaju mi lager.Ako se ovako nastavi do kraja marta ja ću tražiti da podignem svoj kukuruz pa nek mi oni lepo skinu lager a ja ću ga prodati po mnogo većoj ceni nego što je na berzi.A ako ne budu imali da mi daju kukuruz(vrlo moguće) onda ću ja da diktiram cenu.

Cena pada i u svetu ne samo kod nas. Trend je pad, kada ce poceti na gore videcemo. Ovaj rasplet cene strasno lici na 2007-2008 kad se u zetvi dobijalo 15din a u martu 9din. Bila zabrana uvedena, sad je nema a nemamo ni neku kolicinu da izvezemo.

Retko ko može čuvati do augusta.Skladištari prazne kapacitete obično u aprili radi pripreme za žetvu pšenice.Ko ima kući na lageru je već nešto drugo.

Ma uopšte me ne interesuje što je na lageru kod nekog.Ja ga nisam prodao niti ikakav ugovor napravio da ga moram prodati skladištaru.Ako njima prodam ne skidaju mi lager.Ako se ovako nastavi do kraja marta ja ću tražiti da podignem svoj kukuruz pa nek mi oni lepo skinu lager a ja ću ga prodati po mnogo većoj ceni nego što je na berzi.A ako ne budu imali da mi daju kukuruz(vrlo moguće) onda ću ja da diktiram cenu.
sta da ti daju kad su ga prodali????SUT SA ROGATIM JOK!

Nazad
Vrh