Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ma daj,da nece mozda pasti na 15 din?nece da bude skup kukuruz ove godine....
Mozes naci na produktivnij berzi Novi sadKoliko je na berzi, i da li neko zna gde na netu moze da se nadje trenutna cena sa berze?
Kao i prethodnih godina,a? Moram priznati sada je situacija skroz drugacija...Razlika od 2010-2011 te godine je da je tad u jesen kukuruz placan oko 155-165 eura tona pa je s leta dostigao cenu od 235-240e/t (60-70eura/t je lepa zarada ko ga sacuvao) Medjutim ako gledamo sada cenu koja se pominje,to bi znacilo da bi kukuruz na leto (jun,jul 2013) trebao biti oko 315-320 eura/t sto je priznacete malo verovatno barem za mene! Mozda je @Slobapatrola u pravu za ovu jesen,ali nista ne mora da znaci,ko zna kakva ce se cena formirati na trzistu...Postoji mogucnost da rod bude najnizi u poslednjih 30-ak godina sto konkretno za Srbiju znaci od oko 4-4.500.000 tona kukuruza koliko nam je prethodnih godina bilo potrebno samo za domace trziste! 2010 smo imali 7.200.000 proizvedeno,2011-te blizu 6.500.000 TONA ali ova ce biti KATASTROFALNA!videcemo sta ce da bude.mislim da ce da se usreci ko ga proda odmah
sandor e komso vi mnogo volite mikija?
200.000 tona ne moze da primiri domace trziste ako fali 2.000.000 tona ...Ajde i da se pokolje 20% stocnog fonda od trenutnog,opet ce da nedostaje!Sta ce izvoznici izvoziti ako nemamo dosta ni za sebe,zabrana je moguca samo ako u startu krenu sa vecom cenom od drzave i otkupe vise i krenu izovz...Ali zabrana kao zabrana ne moze da traje vecno,moze 3-6 meseci a posle?! Cena ce biti dobra cele godine po meni...upravo to i pricam prodati ako se sta ima prodati u pocetku jer ako sacekamo zabranu najebli smo
I ja isto 80% u cardak a ostalo krunim. Pa nek bude kako bude.ja cu moj spakovati u cardak pa neka bude i jeftin
To mora da je isti onaj kukuruz sto se krao u Dolovu i drugim mestima na veliko sa punom dozom ponchaSad kad sam bio na moru upozno sam neke ljude iz Slovenije koji se bave ratarstvom , pa sam nešto i od njih naučio . Uglavnom se rade manje površine vlastite zemlje pa moramo koristiti prednosti manjih površina . Jedna od njih je navodnjavanje , Oni to ne koriste toliko jer imaju više padavina al prave svoje skladišne prostore , suše i čiste ako sam dobro razumio , dobro zaštite pa čuvaju ako treba i do 2 godine do dobre cijene. Koriste dosta i stajnjak opet prednost manjih površina.Smijali smo se što je i mene i njih nerviralo što onaj na plaži prodaje kuvan kukuruz za 2.5e kom.