Dolovac
Član
nece se vratiti puno cena mozda na 21 plafon,jer pred zetvu psenice nije se desavalo da silosi budu puni kukuruza...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
a sto moramo biti povoljniji od njih ?
mi i onako izvozimo nizvodno dunavom nas kukuruz,znaci mozemo biti samo skuplji za tu razliku u transportu.
Donekle si u pravu,ali ja pre 10-ak dana krunio kukuruz i u Zmajevku stalo 8740 kg...Zmaj 485 prikolica je u pitanju,tako da nema to bas toliko veze!Bitno je da je kukuruz kvalitetan,da nije izbusen od leptira a razlika sigurno postoji ali samo u vlagi zrna!Mada je u martu krunio komsija i vlaga je bila oko 15%,tako da gde si tu si...Najbolje je kruniti bilo u februaru barem za sada!Imam sliku odvage ako ne verujes 01.06.2012-te krunjeno...Ja kad krunim u martu, zmajevka kukuruza ima oko 8500 kg, a iz iste te kotarke, u istu prikolicu u junu-julu stane oko 7300-7400 kg.
Sto bi se reklo kalo oko 16%. Kada se na ovu cifru dodaju stete od miseva, golubova, i leptira, razlika izmedju prodaje u martu, i junu, je oko 20%. Zato mi nisu nikad bili jasni ljudi, i u mom selu, i na forumu, koji misle da posto su u junu prodali za 23 din, a nisu u martu za 19 din, da su bolje prosli...
U pravu si ali pabirci se krune u jesen zajedno sa zrnima sa njive koji nastanu prilikom branja i skidanja a misevi i pacovi sto ti kazes to je vec nesto drugo...Opet pogledaj kolika je cena bila jesenas,kolika je sad pa neka je razlika i 35-40 eura po toni to je na 10-ak vagona 3.500-4.000 eura a meni je to cista zarada!Ja sam jesenas okrunio 5t zrna,pabiraka i sto nije stalo u ambar,vlaga 25% cena bila oko 11 din kada je bio 16,20 sa 14% vlage. Sada sam okrunio 34 tone po 21,50...Tada je euro bio oko 103-104 i vagon je bio oko 1550 eura Jus kvaliteta, sada je mene izasao 1850 eura vagon...Pa tih 300 eura * 10 vagona, 3000 eura!Ko ima vise isplati mu se i da vrse sa njive ko ima manje mora da cuva i gleda svaki dinar i to je to!oldtimer je u pravu 100 posto,a ako bi poredili jos i odbacivanje pabiraka,osipanje prilikom branja i ubacivanja u ambar,misevi ,pacovi,leptiri sva prednost je na strani skidnja sa njive..
Sto se tice buducnosti kukuruza mislim da ce imati ove godine daleko losiju cenu nego proslih.Ali opet videcemo.
Ne razumem bas pitanje.@Oldtimer jel iz cardaka nacuri toliko u prikolicu ili bude vise prikolica iz tog cardaka ?
Lose racunas savato.Ja racunam ovako.Kad god ga stavim u ambar i krunim jula avgusta nikada nisam imao vise od 50 do 55 meteri po lancu.Kad vrsem uvek imam preko 65 po lancu jusa a nekada i mnogo vise.Tako da jesenas sam imao cisto za naplatu oko67 metera po lancu po ceni od 17,28 sto izadje 1125 eura po lancu a euro je bio negde 102,103.A sada sam krunio i imao sam oko 52 metera po ceni od 21 izadje oko 933 eura ako euro racunamo od 115 do 117.Pa sad ti vidi.JEDINO STO TI OSTAJE SU SAPURINEU pravu si ali pabirci se krune u jesen zajedno sa zrnima sa njive koji nastanu prilikom branja i skidanja a misevi i pacovi sto ti kazes to je vec nesto drugo...Opet pogledaj kolika je cena bila jesenas,kolika je sad pa neka je razlika i 35-40 eura po toni to je na 10-ak vagona 3.500-4.000 eura a meni je to cista zarada!Ja sam jesenas okrunio 5t zrna,pabiraka i sto nije stalo u ambar,vlaga 25% cena bila oko 11 din kada je bio 16,20 sa 14% vlage. Sada sam okrunio 34 tone po 21,50...Tada je euro bio oko 103-104 i vagon je bio oko 1550 eura Jus kvaliteta, sada je mene izasao 1850 eura vagon...Pa tih 300 eura * 10 vagona, 3000 eura!Ko ima vise isplati mu se i da vrse sa njive ko ima manje mora da cuva i gleda svaki dinar i to je to!