Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Sad sam malopre prelistao ovu temu pa sam video da prosle god. na danasnji dan cena kukuruza se kretala od 20 do 22 din.
Kod nas tada je bio 20 din a danas 19 din.

Dobar je taj lager sve dok ne nestane ceo prinos sa lagera kao sto se desavalo ljudima....
I za cenu koliko je dana imala svoj maximum u avgustu npr ?
Ovako je cena manje vise u kontinuitetu,jer ako je na 2 dana skocila male su sanse da je neki obican paor uhvatio kintu.

A šta mislite,što su buljavi i društvo smislili subvencije po kg,koja li će tek onda cena biti kada svi predaju na lager.

Naravno.U tom grmu i lezi zeka.Da se ljudi navuku da predaju.Da bi dobili na mostu koji dinar,izgubicemo na cupriji malo vise.Kad mu predas,moze kako hoce.Oni sad i dizu cenu,da bi ljudi krunili,a onako.::jako_besan::Na tu navlaku ne treba nikako pristati.

Objasni mu Gorane,greska mu je u zadruzi.I ja mu nudim bar 20 din a mozda i dogovor.

Definitivno moraš da promeniš zadrugu sa kojom radiš.
18,7 +PDV dobijam sada što me izađe 20,19 din

---------- Poruka napisana u 10:25 ---------- Prethodna poruka je at 10:24 ----------

I sa lagera i tel-kel

Kolega i ti razmisli o promeni zadruge.:ppozdrav:
Sve ispod 19.50+pdv je momentalno mala cena,narocito ako je sa lagera.

Uvek se trazila preko leba pogaca.To nam je u krvi.Inace najsrecniji je onaj koji se zadovoljava sitnicama.20 i kusur bas i nije sitnica.:osmeh:

Kolega i ti razmisli o promeni zadruge.:ppozdrav:
Sve ispod 19.50+pdv je momentalno mala cena,narocito ako je sa lagera.
Ma ja idem gde se bolje plaća,nisam se venčao ni sa jednom zadrugom.
Kako plaćaju kod nas trenutno sam zadovoljan sa tom cenom mada još ne prodajem.Lager je otišao zadnji dan februara.
Prodato sve sa lagera po 19,44.
cena malo otišla dole, sa naznakom da skoro (bar mesec dana ) neće gore i rešio da iskoristim priliku.
Od 1.3. bi treba da platim fumigaciju1% i lager 1% oko tako da bi izgubi preračunato u dinare još oko pola dinara.
Ostalo još par vagona u ambar pa neka čeka maj.​
Tada sam bio zadovoljan sa cenom.

---------- Poruka napisana u 12:08 ---------- Prethodna poruka je at 12:06 ----------

Još bih doddao da je ta cena bila pre 5-6 dana jer me zvao direktor zadruge za neko seme soje pa mi usput rekao.

@Peet nemoj se jediti znas da to steti,bice jos dobra cena do kraja.Znas da nemoze niko da izvuce kukuruz od Race,ispostovace vec i on nekakvu cenu.

Nazad
Vrh