Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Pre mesec dana kad je poceo padati smo mastali o ovoj ceni.Sad nam vec maloooo.:osmeh: Sta ti je covek.::lose:: Ipak ljudski je nadati se i teziti ka vise i bolje.:ppozdrav:E kad bi mogli znati gde je maksimum cene.:haha:

Dolovac

quote_icon.png
Citiram: Kukuruzar
Dimic Agraru Bavaniste 20.00 dinara TEL KEL. Placanje odmah.

jel kruni onda iko u djakove ako je ista cena u rinfuz?

Kruni onaj koji ne zna da je ta cena za rinfuz. 20 dinara za rinfuz ispadne kao da ti kamion placa 20,20 jer za džakiranje moraš da se platiš ljude 2000 dinara po vagonu više.​

Bogami, 2e, pa neka je samo 5t po kj.10000e malo li je. posejes 2-3kj kukuruza i 2-3 drzis u parlogu zbog plodoreda. bolje neg kod Tite

,ispravio sam gresku u kucanju mislio sam 2 000 eura vagon kad bude

Poslednja izmena:
[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: contentheading, width: 100%"] Dobra tražnja kukuruza [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: createdate"] sreda, 11 april 2012 18:36 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Tokom proteklog meseca Srbija je izvezla 311.000 tona kukuruza, što se može smatrati kao solidan plasman u inostranstvo. Ako se takve tendencije nastave i u aprilu moguće je da će biti nadoknađeno ono što je izgubljeno krajem protekle i početkom ove godine zbog obilnih snežnih padavina, zamrzavanja Dunava i drugih teškoća u plasmanu ove robe.
Za proteklih šest meseci izvezeno je oko 1,12 miliona tona kukuruza, a s obzirom na dobru ponudu i trenutno odgovarajuće cene kod nas i u svetu moguće je da će do oktobra biti dostignut prošlogodišnju izvoz od oko 1,9 miliona tona, kada se dobit procenjivala na 372 milioona evra.
kukur_1.jpg

- Cene kukuruza na domaćem i stranom teržištu su u blagom porastu, pa se u prometu ove robe beleži povoljna izvozna tražnja, kaže Vukosav Saković, dirtektor Poslovnog udruženja „Žita Srbije“.
- Tako je kukuruz, pretekle nedelje, kod nas prodavan za prosečno 19,40, u Mađarskoj za protivvrednost od 20,40, u Francuskoj za 24,27, SAD 22,13, a na domaćem tržištu u Rusiji za 17,40 i Ukrajini za 18,10 dinara po kilogramu.U poslednje vreme naši ratari izvlaće maksimalne cene koje se mogu postići na domaćem tržištu.
Računice pokazuju da oni koji su lane postizali prosečne prinose od preko 10 tona po hektaru, po sadašnjim cenama, zarađuju 1.000 evra po jedinici površine, dok gubitke imaju oni koji su proizveli samo tri tone po hektaru. Uz povećanje cena rašće i zarada. U takvim okolnostima pa nije slučajnost što postoji veliko interesovanje za prolećnu setvu ovog useva.
Sudeći po količinama dosada prodatog semena može se ovog proleća očekivati setva kukuruza na 1,1, dok zvanična statistika prognozira da će površina pod ovim usevom premašiti 1,3 miliona hektara.
Pouzdane informacije će biti dostupne tek na kraju setve kukuruza, posebno ukoliko budu korišćeni, kako je najavljeno u resornom Ministarstvu, satelitski snimci oranica.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Mislim da je Johnny 12 u pravu,cim se zavrse radovi cena ide gore...nije mi samo jasno posto sam relativno nov u ovome,zasto je domacim privatnim otklupljivacima dato da sami formiraju cenu ne bitno od berze sto nigde nije slucaj,da li je moguce organizovati transport van granica ali ne preko drzave...koliko cujem zlatno je bilo vreme drzavnih silosa u odnosu na ove sada

Nazad
Vrh