Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Dolovac@ sedi 5.i ja tako mislim ,eventualno može biti bolje u avgustu...

Moje misljenje i procena oko polovine maja do kraja maja da ce cena biti najbolja,cena je do sad bila manje vise stabilna a posle zetve jecma i psenice ona pada i to je neminovno i godinama se ponavlja,sa mooozda par izuzetaka.
Jos nismo krunili sad je cena 19.5din tel-kel s tim da covek prvo dodje kuci da zaviri u cardak.

koliko vidim ambar za ovu godinu najisplativiji.
a moze i rinfuz u ambar u padini tako rade samo mi nije jasno kako kad pada kisa pa ga nakvasi?

Gledam Cicago pada, Pariz miruje, Budimpesta 181 eur, koliko cujem Srbija ima ponude od 185 eur, sto znaci izvoznici da plate 175 eur da nista ne zarade. To je 19,5 plus pdv, zato mi nije jasna cena u Idvoru, mozda oni stvarno nesto znaju sto drugi ne, mada uvek je od njih kretala najveca cena, nisam pametan, mada u ponedeljak prodacu im deo.

Mozda imaju preciznu vagu,pa nadoknade gubitak.:haha:
U svakom slucaju samo oni znaju gde im je racunica.:osmeh:

Svi nešto gledamo u izxoznike i da oni diktiraju cenu na tržištu,ali ja mislim da ima i drugih isto tako dobrih kupaca od kojih zavisi trenutna cena na tržištu a to su naše dve pivare.Sezona piva je na pragu a sirovine moraju da se obezbede već u aprilu,maju tako da mislim da će cena u narednih mesec dana ići gore.Ne znam zašto im treba kukuruzni griz za proizvodnju piva,nije mi to struka,neko će na forumu to bolje znati od mene ali što se tiče ekonomske strane očekujem povećanu tražnju od strane pivara u narednom periodu

26-11-11, 10:15 #6332 mikiperlez
  • profile.png
    Pogledaj Profil
  • forum.png
    Pogledaj poruke foruma
  • message.png
    Privatna Poruka
  • add.png
    Dodaj kao kontakta
user-offline.png

Član

quote_icon.png
Citiram: Peet
Uz zabranu izvoza za koju su se pobrinuli nasi pe..ri. U ostatku sveta i tad je bilo sve drugacije.

Pa prognoza cene se i zasniva ne ceni i kolicini u okruzenju, mucni glavom pa svati realnu situaciju. Cena koja ce biti 14,00​

Evo ovakvu cenu je Mikiperlez predvideo, odnosno to je samo mozda bila neka njegova zelja. Na nasu radost bila je velika greska.

progress.gif
clear.gif

Neko gore je napisao da je najveca cena bila pred zetvu psenice....prosle godine je najveca bila (a da se zadrzala skoro 10 dana) 18. jula 2011. i iznosila je 25.33 din sa pdv na novosadskoj berzi,euro je tada bio 104 din...i ove godine mora ici toliko pogotovo sto je evro skocio na 111 a ne cvetaju ruze velikim proizvodjacima zbog nezapamcene suse

Nazad
Vrh