Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
uhvatio sam zadnji voz , sto se tice kukuruza koji je bio na lageru , cena 20 sa pdv-om , nije lose , trebalo je jos zbog sranja sa evrom , pa gde je lager , susenje , ulaz-izlaz , da ne pricam , spram situacije zadovoljan sam...

Bio nam je sad nas pametni ministar Petrovic na tv-u i kaze da ce pustiti 50000 tona iz robnih rezervi da bi se kao stablizovala cena kukuruza.

U 1 sat krunim 5 tona,po 18.5 tel-kel,sutra pada cena,tako sam cuo od prijatelja na otkupnom mestu.

Moj kukuruz čekati neka sretnija vremena tamo negde oko žetve pa šta bude. Problem većine nas je taj što se nema ekonomske moći da se prolećni radovi završe bez prodaje kukuruza pa zbog veće ponude svake godine u martu se dešava ista priča sa cenom. Mlinpek St. Pazova kukuruz tel-kel 18,70 i sa lagera ista cena stim štose mesečno uzima 0,8% za troškove lagera.

Danas natovario 30 t. ostalo čeka leto pa šta bude . Cena 0.39 KM. skoro 0.20 e.Bilo je guravo . Imam neki ciklon 7KW. nemoš ga nabacat a ako staneš vrati gore prašinu. Strašno . A ovo iz kamionke išlo pravo ,tada smo odmarali. ..
ygieu.jpg

Opet sam bio u pravu :ideja: (na žalost)............... Nova prognoza krajem maja - početkom juna kukuruz 24 din ..........

Neznam sta ce biti od Ponedeljka ali do sad skoro niko kod nas nije krunio nista osim za stoku.
Cujem da pricaju da za kukuruz sa lagera dobija se samo 17 din. Do kraja Maja necu sigurno prodati ni jedno zrno.

Opet sam bio u pravu :ideja: (na žalost)............... Nova prognoza krajem maja - početkom juna kukuruz 24 din ..........
Od te cene ove godine mrka kapa,cim cena krene gore iznad 19,20 drzava ce da intervenise prodajom iz rezervi..kupili su ga dosta....A sa evrom sta ce biti niko ne zna,sumnjam da ce ici dole moze samo da divlja pa odavno svi kazu da ovo nije realan kurs.Ne bih da plasim ali ovi sto cekaju mogu lako puno da izgube,odnosno vise da izgube nego d zarade ako ode na nesto iznad 19,20.

Dobar posao si uradio, ja cu sve na dug, sto je losije u svakom slucaju, ali sledece godine i ja planiram da avansiram sve.

mislim da kad krenu barze i izvoz, da neci imati efekta reagovanje drzave na ovaj nacin, jer ovo trenutno trziste unutrar drzave i izvoz drumskim saobracajem nije realno. tako da mozemo ocekivat porast cene u martu-moja predvidjanja..
pa i drzava je kupovala kukuruz da bi zaradila izvozom, i da bi intervenisala u ovakvim situacijama.

Nazad
Vrh