Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Imas pravo da je manja vlaga ali zato je i prinos manji. Vec par godina je to dokazano u razlicitim vremenskim uslovima.

Teoretski je tako ali u praksi ne bas uvek. Mi smo ove godine imali najveci prinos na N01 koji spada u FAO 300 i nesto. Kada su leta bez padavina onda raniji hibridi uglavnom daju veci prinos

Teoretski je tako ali u praksi ne bas uvek. Mi smo ove godine imali najveci prinos na N01 koji spada u FAO 300 i nesto. Kada su leta bez padavina onda raniji hibridi uglavnom daju veci prinos
Imao sam i ja dobar rod na Fao 400 ali i prosle god i pretprosle rod na Fao 550 i 6oo je bio mnogo bolji. A jos u vezi vlage da kazem da skoro nisam imao razlike prosle god. izmedju Fao 400 i 600.

Krunio i danas cena još 19 tel - kel ali za " određenu količinu " sutra završavam..........

Evo ide ovako kukuruz predao sa vlagom od 14.9 - 17.1 %. od 100 kg ostao jus na lageru od 83 kg-89 kg, počev od novembra meseca ide lagerski trošak (nov, dec, jan, feb) -4%+ 18% PDV dakle manje -4.72% od ukupne količine kukuruza.......od količne se oduzima lagerovanje ono što ostane kg ide po 19 dinara za isplatu. Sve u svemo predata ukupna količina me izašlo negde oko 15-16 din za kilogram. A sad koji sam stavio u čardak i sad da krunim kod mene se dobija za tel-kel 18.70 din/kg.(neka druga firma naravno)

Pa pitam ja vas dali je vredelo brati sa berašem i stavjati u čardak u bilo kakvom obliku......kad sam imao preko 10 vagona na lageru.....

p.s. neću nikom da pravim anti reklamu .....ako malo boje razmišljaš mityoo nemaš puno izbora u Adi
Ovim si mi rekao što me je interesovalo, komšija je predao na lager u Molu, kod onog novog otkupljivača na kraju sela, baš me interesuje kako će on proći....

Imao sam i ja dobar rod na Fao 400 ali i prosle god i pretprosle rod na Fao 550 i 6oo je bio mnogo bolji. A jos u vezi vlage da kazem da skoro nisam imao razlike prosle god. izmedju Fao 400 i 600.

Prosla godina je bila specificna i razlika u vlazi je zaista bila 2-3 % izmedju grupe 300 i 600 ali nije uvek tako. Zna da bude razlika i 7-8% pa cak i vise

imao sam FAO grupe od 370 N 01 do FAO 430 V 52 ali je vlagomer, bogami dobro nastelovan ....................:osmeh:

Kod nas pala cena kukuruza:
Veš. sušen sa 19.50 pao na 18.50
Tel-kel sa 18.60 pao na 18

Gorivo i vestacko djubre poskupelo i evro a kukuruz pojeftinio,to samo u nasu lepu drzavu ima,nigde vise...

Kod nas sa lagera je 19,00din neznam kolko ce biti ova cena al ne verujem dugo . sad je najboje da se kruni iz ambara ako ide ter kel jer ima sad dosta vlage i ispadne 20,oo din kg . Ja sam prosle godine 5 febroara prodao po 20,00din a euro je bio srednji kurs 103 din. Kukuruz je imao vlage do 25 poceo da se i pokvari od vlage . A sad neznam kako cu i sta cu da radim euro 109din . Mada ludi kukuruz nema u svetu to treba da vam bude jasno da od 18,00din samo gore cena ce da ide dole ne . Ana nasim medima to nekazu ,svi rade protiv nas . POZDRAV IZ GERBENCA :ppozdrav:

Danas mi direktor zadruge sa kojom koperiram kaze da ne moze ni pola kilograma da proda i da ne moze nista da mi obracuna sa lagera...Pominje cifru od 15 din a kaze da se ne iznenadimo ako padne na 13...tuga!

Ja danas završio krunjenje do daljneg mislim do juna ......... sve što sam hteo okrunio za 19 din tel - kel .

Nazad
Vrh