Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Pa sve u setvi osim nafte moze bez novca, tako da nije to presudan faktor oko kolebanja cene.

Pa sve u setvi osim nafte moze bez novca, tako da nije to presudan faktor oko kolebanja cene.
Ti koji tako rade, polako ali sigurno "izumiru", veliki deo od njihove potencijalne zarade im uzmu ti što daju robu na poček ili ugovor, i kad ih jednom uhvate u kolo, tu se teško izlazi.
Ja se izvinjavam za :off_topic:, ako treba nek urednici prebace, ili izbrišu moj post.

Nedao Bog da jedne godine odvali poštena suša ko one godine kad je duvao vreo vetar pa se kuk. osušio za dan a u kombajn u jesen ništa nije ušlo ,e onda bi nas bilo puno tih sto izumiru.

prodao sa lagera za 19 din/kg jus, a na drugom mestu 18.70 din/kg za tel-kel......lagerovanje nam skupooooooo kostao, ali pouka za svakoga za naredni period!!!!! Čovek više voli da uči na tuđe greške ...ali ovaj put školovanje služi za večito :sta: , pozdrav svima......

prodao sa lagera za 19 din/kg jus, a na drugom mestu 18.70 din/kg za tel-kel......lagerovanje nam skupooooooo kostao, ali pouka za svakoga za naredni period!!!!! Čovek više voli da uči na tuđe greške ...ali ovaj put školovanje služi za večito :sta: , pozdrav svima......
Kod koga si imao lager?

Kod mene 17.5din tel-kel sunce im monopolisticko samo jedna firma otkupljuje,ili jos neka ali se predaje u isti silos kod ove pomenute.
Inace na pijaci je tuga,selo pored nas je sumsko(slabo ratarstvo,mali atar) svake godine smo imali naruceno koju prikolicu klipa i ovako s proleca do kraja leta po 10-20-30 meteri u zrnu da nosimo,a sad djoka izumire nam srenja radnicka klasa...

Koliko je lager izasao ako nije tajna i kako je racunat?

Evo ide ovako kukuruz predao sa vlagom od 14.9 - 17.1 %. od 100 kg ostao jus na lageru od 83 kg-89 kg, počev od novembra meseca ide lagerski trošak (nov, dec, jan, feb) -4%+ 18% PDV dakle manje -4.72% od ukupne količine kukuruza.......od količne se oduzima lagerovanje ono što ostane kg ide po 19 dinara za isplatu. Sve u svemo predata ukupna količina me izašlo negde oko 15-16 din za kilogram. A sad koji sam stavio u čardak i sad da krunim kod mene se dobija za tel-kel 18.70 din/kg.(neka druga firma naravno)

Pa pitam ja vas dali je vredelo brati sa berašem i stavjati u čardak u bilo kakvom obliku......kad sam imao preko 10 vagona na lageru.....

p.s. neću nikom da pravim anti reklamu .....ako malo boje razmišljaš mityoo nemaš puno izbora u Adi

cuo sam da kukuruz od sledece nedelje treba da pada, tako da sutra cu izvuci kesh,treba za seme i djubrivo,trenutna cena je 18din/kg, zadovoljavajuca al sta se moze

Peet
Pa vidis steve73 kako je proso.Za 17% vlagu mu odbili 19% roda.
Bolje da ti rodi fao 300 5t/kj suvog nego fao 600 6t/kj sa 17-20% vlage.
Inace JAKO puno su mu odbili.Kod nas za svaki % vlage preko 14% odbija se 3% od predate kolicine.
Znaci 17,1% vlage je 12% odbitak.A za 14,9% vlagu samo 3%.
I kod nas je pdv uracunat u 1% mescni lager.

Francuz5
Kukuruz od ponedeljka svaki dan blago pada.

Nazad
Vrh