Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Kod nas ujesen ide po sistemu ko koga gde zavrne, ali se svodi na 1 do 2% ulaz-izlaz (kako ko naznači), oko 1% (preko JUS) za primese, od 1 do 3% (preko JUS) za lom, i 1% mesečno lager, s tim da neki obračunavaju od nove godine, a neki od datuma predaje.
Inace kad ga podizes,posto mi treba suseni za pilice,tu nema ni loma,ni prljavstine ::samo bes::

Da, da, onda je u JUS-u, a kad bi mu taj isti kasnije dovezo da prodaš, nebi hteo ni da ga primi (zbog kvaliteta) kakv je, koliko ga još oni izlome.

ja sam im bo;lji doneo nego sto su vadili iz silosa moj nije imao uopste loma oni su bili iznenadjeni, a u vestacki susenom moze da bude do 8 %loma

Pozdrav Dali je neko cuo da Agrogrinja od marta meseca racunati i tretiranje lagerovanog kukuruza insekticidom

Naj verovatnije da do 22% i ne suse.Verovatno ima neka caka.I ovaj prijem tel kel je cudan.Znaci da tu ima lufta za manipulaciju.Jel neko primetio kradju na vagi?To niko ne spominje.Kod nas je bilo razlike u merenju.:zli:

Naj verovatnije da do 22% i ne suse.Verovatno ima neka caka.I ovaj prijem tel kel je cudan.Znaci da tu ima lufta za manipulaciju.Jel neko primetio kradju na vagi?To niko ne spominje.Kod nas je bilo razlike u merenju.:zli:
Ko zna šta oni rade sa tim vlažnim kukuruzom, kako i šta muljaju.
A krađe na vagi je oduvek bilo, samo u zadnje vreme odkako su uveli digitalne to nije tako mnogo (kod našeg jednog za 300-400kg na šleperu). Veće razlike ima ako se meri na dve različite vage (digitalne).
Ti sigurno znaš za slučaj kod nas od pre dvadesetak godina, kada je u mehaničku vagu "upala" zadnja traktorska guma:haha:.

Ja sam trebao danas da krunim 2,5 vagona ali kupac otiso u drugo selo po 19,5,ali sutra dolazi drugi.

Pozdrav Dali je neko cuo da Agrogrinja od marta meseca racunati i tretiranje lagerovanog kukuruza insekticidom
To je viktorijina škola samo je kod nas 1,5 % lager po 1% mesečno od nove godine.maksimalno vreme čuvanja kukuruza je 9 meseci!!
Znači ako ne prodate kukuruz do naznačenog datuma automatski vam ga isplaćuju i naravno za to vreme ste platili 9% lager+1,5 fumigaciju.

Nista to ne vredi.Kazu vrati i sta onda moras im prodati.Kod nas je jedan uspeo to da izvuce,ali mu sin radi u Jugoinspektu.Uz pretbju su se dogovorili.

---------- Poruka napisana u 13:50 ---------- Prethodna poruka je at 13:49 ----------

zato trazis vadjenje uzorka kad ti natovare zato sto i oni kad izdaju robu u ugovoru pise koliko mora biti lom i ostali parametri pri izdavanju kukuruza...

Nista to ne vredi.Kazu vrati i sta onda moras im prodati.Kod nas je jedan uspeo to da izvuce,ali mu sin radi u Jugoinspektu.Uz pretbju su se dogovorili.

---------- Poruka napisana u 13:50 ---------- Prethodna poruka je at 13:49 ----------

pa kada predajes robu valjda ti u nekom ugovoru stoji kakav ti je kvalitet robe??i kakav zelis da ti bude,zar ne??zasta onda uopste i placas...ja ne razumem kako to tako sve olako svatate...oni jedva takve i cekaju da ih oklepaju po usima po gotovo su najlaksi takvi koji se slabo interesuju...

Nazad
Vrh