Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Ujutru oko 8 sati sam pitao jednu zadrugu kazu 19 sa pdv sa lagera ,ajd ja koveli da pitam i ostale kazu pada cena,posto imam u vise zadruga lagerisan kukuruz kod njih ni tolko.Ponudim onoj prvoj po 19 ali jedva dobio 18,80rsd i kazu dobro sam prosao od sutra 18 sa lagera.morao sam 10 t da fakturisem .Pa ovi kako nas j..u ni tarzan nije citu tako.

Ja sad doveza djubrivo za kukuruz. Jedva je pristao na ono sto smo se dogovoril u petak. Kaže da ga niko ne traži i da je u Srbiji pojeftinio juče i danas.

Ja sam danas zvao otkupljivače kod nas u okolini,cena je od 19-19,50din za tel-kel kukuruz.

Ja sam danas isto obišao sve po redu i zvao jednu zadrugu u susednom selu.
Cena uglavnom 18 din jedna zadruga 19,oo sa PDV. Sve je to za cene sa lagera jer tel-kel niko još ne uzima:sta: to me malo začudilo jer prošle godine u jan-feb se krunilo na veliko.

Nemam pojma koliko moze uticati poskupljenje nafte jer kazu da ce ici gore Iran utanjio sa isporukama,pa valda se zbog Irana i nama posreci iako po meni cena od 19,20 din realno uopste nije losa

CENE SU OBRAČUNATE PO SREDNJEM KURSU NA DAN OBJAVLJIVANJA
(din/kg bez PDV-a)
A pre dva dana 18.8din

Presentation21.2..jpg

Produktna berza :

2hxukas.png

Inače sam danas nešto krunio za 19 din tel - kel sutra nastavljamo ...........

videcemo ljudi, mnogo je promenljivih stvari u opticaju, tako da bice sta bude.Mada najveci problem je kriza koja je u toku. Mozda je problem i u zaledjenom dunavu, puna skladista.

Mozda nekima znaci informacija:
juce na jednoj berzi traznja 540t, ponuda 4200t
danas traznja 675t, ponuda 4500t.
Zakljucak nek povuce svako sebi.
Licno ja sam moje prodao u petak po 19.00+pdv sa lagera(svu kolicinu) posto ce mi trebat za prolecnu setvu, a ne verujem da ce od ovog bit veca cena.Kako se priblizava vreme nabavke repromaterijala,ponuda ce bit sve veca.I ovu cenu su po meni nagurali vremenski uslovi i neradna prosla nedelja.
Sto se tice cardaka, ne planiram da otvorim pre juna.
Na kraju, u nasoj drzavi je sve moguce, pa mozda bude i veca cena u martu.Ja sam sa ovom cenom zadovoljan.:ppozdrav:

Meni su naplatili 1,5% ulaz i kalo i 4x1% mesecni lager.Znaci ukupni 5,5%.
Tako je kad je roba kod njih.
Ako prodam trecem licu,naplacuju jos 1% za izlaz.

Kod nas ujesen ide po sistemu ko koga gde zavrne, ali se svodi na 1 do 2% ulaz-izlaz (kako ko naznači), oko 1% (preko JUS) za primese, od 1 do 3% (preko JUS) za lom, i 1% mesečno lager, s tim da neki obračunavaju od nove godine, a neki od datuma predaje.

Toliko tih stvari ima sta se sve oduzima po njihovim tabelama da stvarno preteraju. Ne znam dali je neko kalkulisao na taj nacin da od ukupne predate kolicine koliko procenata vam se odbilo neracunajuci lager.
Evo recimo kod mene kad se kukuruz od 2010 sveo na JUS izgubio sam 11% na ukupnu predatu kolicinu bez troskova lagera. A na proslogodisnjem kukuruzu 9% (zbog manje vlage).

Nazad
Vrh