Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Pito na par otkupnih mesta, cena je 21 din/kg, pito i jednog kamiondziju koji je odvuko vagone i vagone kukuruza za centralnu Srbiju, kaze nema potraznje , a jedan otkupljivac mi reko da se ocekuju barze krajem meseca u Pa i nesto bolja cena...mada ne verujem mu nesto, sumnjiv je ko penal na ivici sesnajsterca :haha: Mislim da ce cena da ide dole, da bi i cena novog kukuruza bila manja, da bi ga jelte, pokupili za male novce

A kad je i bio kukuruz 24-25 dinara?Kod nas jedni isti likovi godinama to rade cekaju i uvek kad krene da pada ili pada cena onda okrune.Da je 30 dinara opet bi im malo bilo cekacemo ice na 35 dinara... jer njima netrebaju novci vec eto tako da se skloni jer nemaju gde novi da sipaju
Najbolje bi bilo da ima stabilnu cenu oko 18-20 dinara a ne da teraju ljude da se kockaju

A kad je i bio kukuruz 24-25 dinara?Kod nas jedni isti likovi godinama to rade cekaju i uvek kad krene da pada ili pada cena onda okrune.Da je 30 dinara opet bi im malo bilo cekacemo ice na 35 dinara... jer njima netrebaju novci vec eto tako da se skloni jer nemaju gde novi da sipaju
Najbolje bi bilo da ima stabilnu cenu oko 18-20 dinara a ne da teraju ljude da se kockaju

Stevo a zasto mislis da bi bilo lose da stabilna cena bude oko 22-24 din.?

Ponuda kukuruza na trzistu je dosta dobra,mislim da se nece desiti proslogodisnji scenario(drastican skok cene u avgustu). Rod 2011 ce stici ranije nego prosle godine,a otkupljivaci to i cekaju...Moje je misljenje da su najbolje prosli oni koji su okrunili pocetkom maja po 22,00 din sa vlagom 16-17 %,kad je euro bio 97,5...

evo danas u Budinpesti 24,37 i na svim ostalim berzama je porast cene ,jos ce se ona zavrteti ,bar jos jednom ( nadam se)

u Budimpesti, septembarska isporuka, nije trgovano skoro mesec dana.Par puta je bilo ponuda ali ne i kupaca.

Stevo a zasto mislis da bi bilo lose da stabilna cena bude oko 22-24 din.?

Pa ja bi voleo i da je preko 30 dinara da se ja pitam ali treba malo realno gledati bolje i tako nego da nam zavuku neke cene 10-12 dinara pa posle da duplo skacu...
Inace tu cenu sto si naveo je neka realna,postena ko u EU sto je trenutna ali kako bi se onda ogradili neki tamo preko nase grbace

Nazad
Vrh