Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
ova godina specificna po nogo cemu pa i po ceni.Prodaj kad moras a cena ce ici na gore do pred pocetak zetve jesenjih zitarica.Sto ne znaci da ce padati posle vec mouda se nece mnogo trgovati jer za zito,jecam,repicu... treba para mnogo izdvojiti jer svega nema dovoljno,vec kukaju.

mislim da ce biti veoma uzbudljivo do jeseni po pitanju cene kukruza,naime sever backe vec cca mesec dana nije dobio ili samo par kapi kise tako da je moguce da bude susna godina, vec pricaju da pomeranje ozonske rupe premaEvro kontinentu dovodi do promena klime sto i vidimo u izuzetno visokim temperaturama za ovo doba godine....videcemo koliko ce ici cena nafte na svetskoj berzi sto automatskii povlaci i cenu bioetanola za sobom te u osnovi cena kukuruza ide gore,tako da price o nasem stocarstvu su po meni ne bitne za cenu kukuruza na svetskoj berzi,a stopiranje izvoza kukuruza i zavrtanje slavine dobrog izvoznog posla za drzavu mislim da nema smisla pa cak i u zemlji SRBIJI

amerima kasni setva.okišalo se. do duše oni kad zapnu, umeju i 40-50% da poseju za nedelju dana, no svejedno, postoji potencijal za dalji rast cene.
sledeći izveštaj o posejanim površinama je početkom maja, a ako do 10. maja ne poseju veći deo predviđenih površina, cena sigurno ide gore.

Sada obisao par firmi za otkup,jedni daju 20,drugi 21 do 15 vlage a treci opet 20,ovo sam pitao u prolazu,uvek ima i bolja ponuda,mozda malo i ovaj susni period doprinese skoku cene.

Sad pitao svercera, kod nas na centru sela vec nekoliko godina "radi" kukuruz.1100 vreca,koja je 47 ili 48 kg.Toliko je inace i na pijaci u Bogaticu bio,22-23 dinara.

Nazad
Vrh