Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 200 € po toni ??

  • Da

    Glasovi: 124 56,1%
  • Ne

    Glasovi: 97 43,9%

  • Ukupno glasača
    221

drobi

Član
Učlanjen(a)
25 Jan 2009
Poruka
738
Lokacija
..
To si u pravu, kad rod podbaci, posle toga dolazi profit.
Kod nas vec mesec dana nije bilo redovne kise, a i ne vidi se kad ce biti.....
Ja ocekujem susu.
 

mityoo

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
14 Dec 2008
Poruka
9.194
Lokacija
Ada-Mol
Nemoj se naljutiti Robert ali bole mene cosak koliko ce roditi! Meni je bitno da ja zaradim! Sto ce ove godine izgleda biti umetnost!
 
N

neshasba

Guest
Izgleda da cena kukuruza nece bas da raste. Prvo, teret krize se uvek prvo prelije na seljaka. Drugo, u krizama uvek prvo padaju cene sirovina a kukuruz je mahom to (imput za stocarstvo i biodizel). Trece, monopolom unisteno stocarstvo i diskriminatorska cena mleka dovodi do masovnog klanja krupne stoke, samim tim i drasticnog smanjena potrosnje kukuruza. Sve u svemu crno se pise i stocarima i ratarima ::lose::
 

phoenixfendt

Novajlija
Učlanjen(a)
22 Feb 2009
Poruka
1.425
kod nas je cena kukuruza rod 2008 8 dinara na silosima i jos i vlagu mere pa kad ti odbiju vlagu to izadje nesto vise od 7 dinara/kg ::lose:: a cena kukuruza roda 2007 je neverovatnih 6 din/kg pa ko nije prodao u letos kad je bila 16 ili je dao na lager ima gubitak od 10 dinara/kg... ::lose:: ::novac::
mi smo bili te sreca pa smo u poslednjem casu prodali po 16 din/kg 60t kukuruza :ppozdrav: a ima ljudi koji su krunili u augustu pa tad je bila oko 10 12 din/kg i svi su se nadali da ce da skoci cena i dali na lager i sada je cena 6din/kg pa sad to je cisti gubitak :udri: ::novac::
 

leka

Član
Učlanjen(a)
25 Mar 2009
Poruka
1.827
Lokacija
Tovarisevo
Kod nas je 8 din i dalje ali ga niko ne da za te ::novac:: ostaje nam da se samo nadamo vecoj ceni a ako bude susa ove godine skocice i cena :cool:
 

šandor

Zaslužan član
Učlanjen(a)
30 Avg 2008
Poruka
3.430
Lokacija
Debeljača
BERZA :
"Prosečna cena trgovanja protekle nedelje iznosila 9,78 din/kg ( 9,05 bez PDV), veća je za 9,03% od proseka cene iz prethodne nedelje. Cena je imala tendenciju rasta i u toku same nedelje i kretala se od 9,40 din/kg ( 8,70 bez PDV) , sa početka nedelje, pa do 10,26 din/kg (9,50 bez PDV). U uslovima kada se očekuju ozbiljnije ponude prirodno suvog kukuruza u JUS kvalitetu, sa jedne strane, odnosno kada cena ove robe na tržištima u okruženju ima blagi rast i veća je od naše cene, može se očekivati da kukuruz zadrži ovaj povoljni cenovni trend"
 

zemco

Novajlija
Učlanjen(a)
22 Sep 2008
Poruka
5
Lokacija
bitola
Svi se nadamo da ce cena ide jos gore ::super:: ,Koja je vasa prognoza za maksimalna cena? Bog da ni e napomos mnogu teska godina e ovaa godina. Kako i za vas Srbite istoto e i so nas Makedoncite.Jas imam uste 250 tona kukuruz i cena e losa, i plus toa nema pobaruvcka ovde e mlecna kriza :(.Nema plasman, no ima najavi za porast na pobaruvackata i porast na cenata vo slednite nekolku meseci...Samo napred poljodelci idemo dalje sa sve snage, ma izdradzemo mi sta nismo prosli do sada prodzi cemo i ovaj put... Pozdrav iz Makedonije i ne daj te se samo jako
 
T

Tibi

Guest
Grana export Pancevo 9 din +pdv bi bilo 9.45 samo ne znma dal je tel kel?
 

sonyboy

Novajlija
Učlanjen(a)
3 Feb 2009
Poruka
18
evo kod nas je poceo otkup i sad je cena 8,5 din sutra bi trebalo da krunim jedan deo a onda posle uskrsa sve ostalo :) pa ako ode gore ode mada sumnjam da ce mnogo ici gore. inace na 14% vlage je jos pre jedno 2 nedelje bio 8.7 a sad nisam ni proveravao koliko oni placaju ovde za 8,5 i nerazmisljas :)
 
Vrh