Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
vrlo lako moze da se desi da kukuruz bude 30 dinara pa i vise.prica se prica a u svakoj prici ima i neka istina.

Čim kažu da cena ide gore,sledećih dana ona pada(kao pre dve nedelje kada je sa 20 tel kel pao na 19)

Dok ima kukuruza na njivama a vreme se poboljsava (kombajni ce ponovo krenuti) mislim da nece biti velikog poskupljenja..

PTibor je napisao(la):
Dok ima kukuruza na njivama a vreme se poboljsava (kombajni ce ponovo krenuti) mislim da nece biti velikog poskupljenja..
Kod nas nema skoro da nađeš parcelu da nije uzorana a kamoli kukuruz na njivi!
Inače kod nas se slabo kruni uglavnom ide ovaj što je na lageru.

juce se vrlo u alibunaru vlaga 19-20 i to ka vasem ataru
talianu je napisao(la):
Kod nas nema skoro da nađeš parcelu da nije uzorana a kamoli kukuruz na njivi!
Inače kod nas se slabo kruni uglavnom ide ovaj što je na lageru.

evo jutros kazu da ce ovogodisnji rod u berbi placacati 20 din :bravo: a kukuruz jos nije ni posijan nije jos ni spremljena zemlja :haha: i jos kazu da nek placaju u zeleno 17 din ::svaka cast:: e sad glavno pitanje ko je ovde lud :ideja:

zoran kjlajicevo je napisao(la):
evo jutros kazu da ce ovogodisnji rod u berbi placacati 20 din :bravo: a kukuruz jos nije ni posijan nije jos ni spremljena zemlja :haha: i jos kazu da nek placaju u zeleno 17 din ::svaka cast:: e sad glavno pitanje ko je ovde lud :ideja:

Pa nije niko lud hrane jeftine više neće biti zamislite kad je Milosavljević to priznao onda znate koliko je sati.Mene samo interesuje ko je to izašao sa takvom ponudom miriše mi na to da nas ne navuku da posejemo dosta kukuruza pa da u jesen ne bude ta cena.Kad bih video negde na papiru sigurno bi došli do korekcije setvenih površina ali u svakom slučaju biće lepa cena. :cao:

mozda je to samo politika ako ti daju nadu da ce i nagodinu biti dobro resili su te se do sledece godine i ti zivis u nadi a kad dodje bum onda ce vidit sta ce(al do tad misevi kolo vode) a macka spava sretna.

Glavno pitanje je da li će moći da se izvozi kukuruz. Po svim predviđanjima cena u svetu ne bi trebalo da značajno padne iduće godine globalno a ako ima izvoza uvek će se naći neko ko će za par dinara razlike u ceni otkupiti i izvesti po trenutnoj ceni u devizama. Ustvari, ne baš uvek jer ako čika Miško baci oko i na ovu delatnost i uspe da uguši konkurenciju najebasmo svi.

tesko ima on svojih problema, a i polako odlazi iz agrara. a i ostali su dosta ojacali,nece vrana na vranu

znaci promenijo je misljenje? prodao je neke kombinate i zemlju.i najavio povlacenje iz agrara pre nove godine

Pitanje je samo kako misli da ulaže u poljoprivredu. Kao što rekoh, ako spadnemo na to da predamo bilo šta a ne samo kukuruz Delti, ugasili smo. Pa njih proizvođači kreditiraju po pola godine beskamatno u maksiju jer su takvi rokovi plaćanja.

Bio sam popodne u molskoj zadruzi, danas jos primaju kukuruz do 24% vlage (takozvani tel kel) a za ponedeljak najavljuju pad cene!! :zli: :zli: :zli: Gospodin Ljube je rekao da ce se poljoprivrednici u ponedeljak iznenaditi sa cenom :zli: :zli: :zli: :zli: :zli: :zli: :zli:

Nazad
Vrh