Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 189 52,8%
  • Ne

Glasovi: 169 47,2%

• Ukupno glasača
    358
Kako onda objasnjavas da mlekare mleko placaju 50-60 dinara, a od kuce domacini prodaju 100-120 dinara??
Moram ovo da ti napišem.Nedostaje nama i deteline.Odu deca u Miloševo kod jednog lika koji traži za balu 750 din.Slažem se ja da je nestašica ali tolika preterivanja baš nisu normalna

Moram ovo da ti napišem.Nedostaje nama i deteline.Odu deca u Miloševo kod jednog lika koji traži za balu 750 din.Slažem se ja da je nestašica ali tolika preterivanja baš nisu normalna
Kad smo već u off-u a kod lucerke. Ja sam prodao pre par dana 1000 bala deteline po 35 din/kg.
Prosek bale 18kg, pa izračunaj cenu bale. (Nije baš750din ali kao prodavcu odlična)
Čovek je došao kamionom 200km i odneo detelinu pevajući. Cena je takva, ako ti nećeš sigurno neko drugi hoće. U prevodu svaka roba ima svoga kupca.
A istu tu detelinu u maju niko nije hteo za 20din, bilo skupo....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kad smo već u off-u a kod lucerke. Ja sam prodao pre par dana 1000 bala deteline po 35 din/kg.
Prosek bale 18kg, pa izračunaj cenu bale. (Nije baš750din ali kao prodavcu odlična)
Čovek je došao kamionom 200km i odneo detelinu pevajući. Cena je takva, ako ti nećeš sigurno neko drugi hoće. U prevodu svaka roba ima svoga kupca.

Citam unazad vase postove i prolazi mi kroz glavu koliko su to nerealno visoke cene. Bar kad bih ja morao da kupujem.

Trenutno imam 70 bikova u tovu, raznih kilaza od 200 do 500kg.

Dnevno pojedu oko 300kg kukuruza i 25 bala deteline, sto bi po 35 dinara izaslo oko 26 000 dinara DNEVNO (220€).
U prevodu po tim cenama pojedu sami sebe za ceo tov. Tako da ne znam bas ko peva sto je kupio detelinu za 35 din/kg.

Nemam nista protiv vas, samo moje zapazanje.

To kukuruz na fanglu pa po 35 din je proseravanje i mlaćenje prazne slame. ko se bavi iole ozbiljnije tovom naravno da će gledati da obezbedi svu potrebnu hranu da prodje jefrinije da mu se isplati, inače da uzima kukuruz po 35 taj bi mogo kući od životinja toviti samo kerove i mačke

to kod vas rodila detelina i prosle godine kad niko nije hteo u maju po 20din?

Sad u decembru niko od komsija ne kupuje jer je ima ili koji je razlog?

To kukuruz na fanglu pa po 35 din je proseravanje i mlaćenje prazne slame. ko se bavi iole ozbiljnije tovom naravno da će gledati da obezbedi svu potrebnu hranu da prodje jefrinije da mu se isplati, inače da uzima kukuruz po 35 taj bi mogo kući od životinja toviti samo kerove i mačke
Pa ja pricam o tome da izgleda mogu da prodam kukuruz i lucerku po 35 din umesto da tovim junad 😁 Bar tako ovde pisu da ide kukuruz. Inace sam u zetvi prodao 10 vagona po 24.5 din.

Ljudi samo govore svoje iskustvo...
A ono je različito za različite krajeve Srbije...
Ako postoji mogućnost da svoju robu (kukuruz) prodam bez dodatnih troškova po višoj ceni, zašto to ne bih uradio ?
Ljudi u mom okruženju redovno zivkaju, imam kukuruz i tritikal na prodaju, ali još nisam ni oglasio da prodajem....
Čekam cenu.... 😃
Ali, svejedno zovu i pitaju...
Nema ljutnje....
Ne znam koliko je tenutna cena na otkupu, ali privatno, od kuće, na par džakova, 30-35 , kako ko....

Koliko ozbiljnih tovljača ima u turiji?

Ne znam ko je ta caca, i inače sam iz zrenjanina.
100 puta već pisao....

Caco podrzavam tvoj rad i to sto kazes da je 100%, meni nebitno koliko je to kila. Bilo to 1ha ili 100ha.
Prestali smo iz razloga jer od kuce ne mozemo da prodamo 10% proizvodnje, cale nije u snazi, ja nisam kuci da dzakiram i tovarim, da mogu sve da resim od kuce bilo bi kao kod tebe.

Kao i za mnogo što šta, i za prodaju od kuće je lokacija veoma bitna.

I meni bi bilo skupo da treba sad za june od 600 kg da dam skoro 300.000 din, al takva cena...

Kupcu mnogo, prodavcu malo... Tako je oduvek.

Nazad
Vrh