Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
nsnidza je napisao(la):Ni kod nas jos niko ne kruni, ja cekam 25
šta u staparu niko ne otkupljuje?Optimista je napisao(la):nsnidza je napisao(la):Ni kod nas jos niko ne kruni, ja cekam 25
Koliko Kusija placa u Brestovcu?
nsnidza je napisao(la):Za kusiju ne znam, kupe placa 16,5 mokri proslogodisnji
I pored rekorda manjak
Na severnoj Zemljinoj hemisferi ostvari se 80 odsto ukupne svetske proizvodnje kukuruza. Kako je berba završena, sada se raspolaže najpreciznijim bilansima prema kojima je u 2010. ostvarena istorijski najveća proizvodnja kukuruza u svetu od bezmalo 820 miliona tona. Prema izveštaju američkog ministarstva poljoprivrede, najmerodavnije institucije za tržišne procene, tražnja za kukuruzom biće veća za 19 do 20 miliona tona od ukupne proizvodnje. Dinamika potrošnje kukuruza u svetu ima toliko veliku stopu rasta da ni rekordna proizvodnja nije dovoljna da pokrije brzo rastuću tražnju. To je jedan od glavnih generatora rasta cene na svetskim berzama na kojima će kukuruz imati dobru i stabilnu poziciju.
Aleksandar Isakov
Poljoprivrednik br. 2449
Dolovac je napisao(la):GE nevidjena guzva za ovo vreme,ako uskoro neopali neka zima cena ide dole jer ponuda je ogromna