Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prate oni berzu još kako. Plaćaju 18,2 din sa pdv. U toj razlici koju ostave sebi je deo zarade i pogotovo onaj deo "nema troškova lagera". Da se razumemo,svako treba nešto da zaradi u lancu trgovine e sad što smo mi na prvom mestu tj.proizvodjači....to je do nas.Sada gledam na novosadskoj berzi kukuruz je danas bio 18,2 din bez pdv-a, stoo mu izadje oko 20 din sa pdv-om....
Jos kad bi lokalni otkupljivacii hteli da prate berzu i placali cene koje su na berzi...
Ok ako se ugrade na one koji predali i mislili da nema naplate lagera...too je po meni i posteno,ko je ludd da zauzima svoje skladiste i da cuva neciji kukuruz dzabee??u too samo budalaa maloumna moze da poveruje.Prate oni berzu još kako. Plaćaju 18,2 din sa pdv. U toj razlici koju ostave sebi je deo zarade i pogotovo onaj deo "nema troškova lagera". Da se razumemo,svako treba nešto da zaradi u lancu trgovine e sad što smo mi na prvom mestu tj.proizvodjači....to je do nas.
Rastur.Pa opet mu sleduje vaga, istovar, elevacija, fumigacija, radnici.....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
To je Cena bez pdv-aDanas na ns berzi 19
Skine mi kukuruza u potrebnom procentu. Naplati se sve: troškovi ulaza, troškovi kontrolne kuće, troškovi kalo i rastura. Na sve to se još uzme i PDV. Kasnije se naplaćuje (skine kukuruza u potrebnoj količini) mesečni lager i troškovi fumigacije dva puta godišnje. I na to ide još i pdv. Dakle nema stavke na koju on ima troškove a da je nije naplatio od mene. I onda kad rešim da prodam kaže cena je ta i ta, a cena za od kuće je ta i ta plus 1-2 din više.Kako ti je odmah naplatio? U novcu?
Послато са SM-A546E помоћу Тапатока
Kod nas je ubrnuto u bcm idvor, imam nesto na lageru i nesto kuci kukuruza. Pa sam se raspitivao pre dve tri nedelje, dobijao sa. 17 sa lagera i 16 od kuce kukuruz. Nije ni meni bas jasno ali ajd, taj od kuce ide ko vise plati...Neznam kako je sad, ali predhodnih godina u nsagro-ing je bilo da se "ne naplaćuje lager". E sad, kada si imao kukuruz na lageru kod njih i hteo da ga prodaš, recimo da je cena bila 20 dinara, istog momenta za kukuruz od kuće da doteraš si kod njih dobijao 21dinar. To je taj besplatan lager.......
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока