paorpaor
Član
Au ovo, au ono i na kraju au.au žetvenih ostataka od soje 60 bala po jutru.
Ko da si pljuno na ringlu
Kukurzovinu mnogi spale da bi lakse orali i tako redom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Au ovo, au ono i na kraju au.au žetvenih ostataka od soje 60 bala po jutru.
Ko da si pljuno na ringlu
Јуче, када сам изашао на ленију током орања, сретнем познаника и у кратком ћаскању које некако постаде јадиковка, помену он мени да "кукуруз плаћају осамнаест". Да није то већ цена по овим нашим откупним местима по околини?Danas mi nudjeno za kukuruz sto mi kuci 18 din tel kel
Nije, u bcm sa lagera 17, a kad bi im odvezao od kuce placaju 16. Nema logike ali ajd da ispostujem da pitam...Јуче, када сам изашао на ленију током орања, сретнем познаника и у кратком ћаскању које некако постаде јадиковка, помену он мени да "кукуруз плаћају осамнаест". Да није то већ цена по овим нашим откупним местима по околини?
Isao sam u dva navrata do severa i bas sam se iznenadio koliko je njiva spaljeno. Mislio sam da se to radi samo dole kod nas, zbog manjih traktora i nizeg klirensa plugova. Ne vidim nikakvu logiku da to rade na tako velikim njivama koje se obradjuju teskom mehanizacijom.Ove godine je spaljeno sve živo i ne živo.Čak su i trnjine izgorele na pojedinim mestima.
A negde iz tvog kraja,možda malo južnije kod nas u inđiju stiglo bar 10 zmajevki nagorelog klipa,komšija uzeo misim 5 komada ,i za 12 din po kg...jede stoka samo puca...ima tu neka dva brata trguju sa čim gid mogu,pa su našli i taj biznis.Ove godine sam video samo jednu ekipu garavih u susednom selu da pabirče kukuruz, tradicionalno, gumena kola, konj, ciga i ciganka, tri balava musava deteta jedno drugom do uva i ker koji trčkara za njima po njivi.