MOMOSARIC
Član
A npr kod Amera sad od 300 do 400 dolara tona 28% azot , dovezen na farmu , kod Rusa je slicno vjerovatno . Kuku lebe nama, sto rece kolega
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I prošle godine je isto takva bila proizvodnja ali je seme skuplje.Mislim da je skuplje preko 50% u odnosu na 2021.Pokušaći da pronađem jer sam zapisivao.Ranije je bilo 10kg merkantilnog ako se dobro sećam.Ista nam je situacija sa pšenicom.Ništa nije pojeftinilo od proizvoda a pšenica ode na 27,kao i za kukuruz.Kako seme ne pojeftini-Koje mi paritete imamo pa to je neviđeno u Svetu.
Nešto kontam. Proizvodnja semenskog kukuruza uopšte nije ista kao i merkantilnog. U krugu od nekoliko stotina metara ne sme biti drugog kukuruza. Mora se navodnjavati. Kontrola oprašivanja. Rubni redovi, to jest izolacija. Branje u klipu, itd... Stičem utisak da cena semenskog nema baš neke veze sa ovim našim redovnim...
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Mislim da je odnos bio 13:1.Nekada je to bilo 1kg semena proizvedenog na njivi bez dorade i pakovanja, zaprašivanja je vredeo 16kg merkantile ako se dobro sećam.
https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/pojeftinili-psenica-i-kukuruz-na-produktnoj-berzi-u-novom-sadu/...... Može na berzi da bude i 2 dinara kada ga nemožeš kupiti 2-3 džaka za svinje......
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
I još neću svakom da prodam-.40 din/kg.
Nema kusura i lako za računati.