Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Svaka ti je ko Njeguseva....Al malo sutra..

Drzava dolazi do novca na druge nacine.
Ne treba im stampedo penzionera u Beogradu za 2 kifle i 3 hleba,kao 90tih...
Ovi su mnooogo pametniji nego sto ti mislis....
Edit: izbrisao sam veci deo komentara,jer za dedukciju je ipak potrebno nadprosecno razumevanje stvari,koje ne poseduje vecina...
Vazno da sibicari poseduju.

Jeste odobren izvoz u Albaniju ali za stare ugovorene obaveze. Verovatno će dozvoliti i ostalo da se izvozi u druge zemlje. Piše da Italija ima jako veliku potražnju i za kukuruz i za pšenicu. Msl da sam pročitao da je potražnja za polovinom naših trenutnih zaliha (ako je istina da ih toliko imamo, 600 hilj t pšenice i 1 mill t kukuruza). Oni treba da utvrde stvarno stanje na zalihama (ako je to moguće - ima verovatno dosta i kućnog lagera) i onda se preračunaju koliko je ovoj državi potrebno - to i ostave a ostalo sve izvezu po ovim visokim cenama. I kao uvek postoji ono veliko ALI , treba drugovi - partneri da se dogovore. A onda seljak izvuče deblji kraj.

Ja sam i ranije pisao ovde da ako se ovo u Ukrajni nastavi i u aprilu (mada nije isključeno da bude i u maju) tek onda će cena biti enormno visoka svih proizvoda. U Ukrajni neće moći da poseju ništa, za prihranu pšenice su već okasnili, a Rusi neće dati izvoz. Djubriva na tržištu nema i tek ga neće biti. Dakle cene i na jesen će ići u nebesa a sigurno je i jako neizvesna jesena setva (djubrenje). Moja neka prognoza je da će ovakvo ludilo sa cenama biti do kraja 2023 godine.
Ali možda se mnogi ovde sećaju kada su kod nas neki silni analitičari objašnjavali zašto je kod nas mala otkupna cena npr pšenice i kukuruza. Bombardovali su nas podacima da su svetske zalihe ove dve kulture na stogodišnjem maksimumu. Pa gde ode tolika roba za ovih par godina? Kao da ništa nije sejano između. A sada pišu da nema nigde zaliha.

Nazad
Vrh