Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Ja juče pitao u ns agro ing. Reče mi " imam neku cenu 30 din" ali ne otkupljuju, kaže sve stoji....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nece zabrana jos dugo trajati samo da banke jos dodatno prometuju i pustice izvoz, jer toliko ima napolje sklopljenih ugovora da prosto mora kukuruz van!
Al ovo su dela stranog placenika zato ga zapad i drzi jer ne moze svako da se posere svom narodu usta zarad zapadnih mocnika i da se hvali time kako je to dobro za narod. Moras biti VELIKO govno!

Samo je pitanje koje je pravo stanje zaliha kod nas. Odnosno s čime ova država raspolaže. Ove količine koje se pominju na TV-u ne znam koliko su tačne. Možda samo tako govore da se narod ne uznemiri. Pominju da imamo na zalihama valjda 600 hiljada tona pšenice i računaju da će sa novom žetvom biti dosta pšenice i brašna za naše potrebe. Barataju sa prosečnim prinosom od 4t/ha što na ovih 630 hiljada ha dođe na 2,5 miliona tona. A kažu da nama treba 1,5 mil tona. Dakle biće za izvoz samo tako. Dakle komotno mogu da prodaju sve ovo što je na ovim zalihama po ovim astronomskim cenama u svetu i da u zemlju ubace te devize koje su jako potrebne. Predpostavljam da je takva situacija i sa kukuruzom i ostalim kulturama. Drugo, pa i brašno ima svoj rok trajanja, ne možeš ga držati 50 godina na zalihama.
Ali očigledno ili se ne razumeju u poljoprivredu ili ne znaju da trguju (sabiraju, oduzimaju, množe i dele). Kad mogu sad da se uzmu dobri novci u izvozu naše robe oni nas blokiraju. Ma mi smo dovoljni sami sebi i ne treba nam neprijatelj s polja.

Svaka ti je ko Njeguseva....Al malo sutra..

Drzava dolazi do novca na druge nacine.
Ne treba im stampedo penzionera u Beogradu za 2 kifle i 3 hleba,kao 90tih...
Ovi su mnooogo pametniji nego sto ti mislis....
Edit: izbrisao sam veci deo komentara,jer za dedukciju je ipak potrebno nadprosecno razumevanje stvari,koje ne poseduje vecina...

Danas uslužno krunio u selu i predao u lokalni mlin , primaju kukuruz ali nema cene nego će trgovati kada izadje sa cenom i ako mu odgovara. Ja lično na ovu situaciju ni u ludilu ne bi dao kukuruz tako.

Danas uslužno krunio u selu i predao u lokalni mlin , primaju kukuruz ali nema cene nego će trgovati kada izadje sa cenom i ako mu odgovara. Ja lično na ovu situaciju ni u ludilu ne bi dao kukuruz tako.
Tako je bratac ,eto na sta se ciljalo sa uredbom .
Opet proizvodjac izvuce deblji kraj ko njega sta pita tako bilo tako i ostalo .
Pitam se dokle tako ?

Nazad
Vrh