Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Srbija ,sta ocekivati ....Alisu u zemlji cuda su trebali snimati u Srbiji,jos bi bolj bio film,originalniji.

Ova situacija je unazadila poljoprivredu bar 10 god unazad, ne mozes prodati robu, kazu ti da dodjes i preuzmes kukuruz i da ga nosis gde znas, naravno da ti prethodno naplate sve njine troskove, ne mozes kupiti naftu, samo u rezervoar, djubrivo ako je nabavljeno , to je po najskupljoj ceni ikad, sto bi rekao onaj deda, situacija je vrlo za......na

Sta uradise ?
Ove uredbe pokosile poljoprivrednika
Umesto da se priprema za setvu i mirno zapocinje setvenu godinu bobarduju ka razna poskupljenja zabrane i td...
Posle protekle losije godine sad i sve ovo ,sramota.
Ovo ce ostaviti posledice koje se u poljoprivredi nenadoknadjuju.

Nazalost roba na lageru nije orocena stednja. Lager je kocka i lutrija.
Sad je cabar duboki,ali ne znaci da posle izbora nece otici na 40din,a opet mozda ne bude ni 20din.

29-og oktobra sam vrsio kukuriz i nesto malo prodao po 28.5din sa PDVom, pre 10ak dana sam prodao po nekoj ceni - troskovi otkupljivaca, na kraju u odnosu na predane kile sam dobio 31.57din/kg sa PDVom.
Prostom racunicom se dobije da je tu kamata 10.8% na predanu robu-novac za cca 4 meseca i 7 dana.

13:40 danas na Pinku predsednik rece "dopusticemo kontrolisani izvoz kukuruza , inače kukuruz je sve traženiji na svetskom tržištu , ne znam zašto ? "

Još nešto je baljezgao na temu pada ove letelice u Hrvatskoj ali to nije za ovu temu ......

40 dinara kukuruz u maloprodaji Loznica i okolina...Do Ljubovije,Valjeva.
Za Macvu ne znam.Oni su specificni.

Nazad
Vrh