Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Imas dva petka na forumu, a napadas ljude bez veze, ali imacu strpljenja sa tobom. Licno, nesto sam prodao u zetvi, nesto pred novu godinu, a imam ga jos i na lageru. Dvoumim se ovih dana da li da ga prodam i ulozim u naftu ili evrice. Bojim se koliko god da kukuruz ide gore nece moci da prati cenu goriva ili nekog gradjevinskog materijala cija cena takodje divlja. Na kraju nedaj boze i devalvaciju, ali od ovog vremena i ove vlasti se moze svasta ocekivati. Znaci ako neko realno razmislja i pise ne mora da znaci da to i zeli da se desi.
Ne zelim da napadam,i u pravu si da imam dva petka na forumu..,ali pratim odavno forum i postove od dotičnog člana,i vidim da su zlonamerni a ipak ljudi žive od toga i treba da žele da nam proizvodi budu što skuplji,za ostale stvari se slažem sa tobom ali nemoguće da nisi primetio dotične postove isto kao i ja.

Matif,360 evra ,sa mart
Jado jadna,bedo ljudska..,pa valjda je cilj da nam cene svega budu veće,nije nikakva kriza za nas što se tiče količine robe koju imamo u državi,u prevodu ima i žita i kukuruza dovoljno,ne kažem da ne treba pomoći stočarima kroz robne rezerve ili subvencije veće mleka i mesa ali zabraniti izvoz je pucanj u nogu našoj ekonomiji..,a ti si bednik običan koji se raduje tome,pratim kako pišeš postove i uvek su navijački nastrojeni prema smanjenju cene,kao kad bi se ja radovao smanjenju cene mleka ili žive vage stoke što je jadno..,bedo jedna
Bez vredjanja molim.Nismo zajedno ovce cuvali.Ne poznajemo se.
Postoje razni nacini kojima drzava intervenise.
Narodski,prosto receno je to " zabrana izvoza".
To je formulacija koju vecina "obicnog sveta" razume.
Ali ta zabrana npr moze da se " uvije" administrativno na razne nacine.
Tako da ti nije zabranjeno,ali se ne isplati.
Kvote,prelemvani,izvozne carine...Toksini,zvuci poznato?
Nije prvi put da drzava intervenise.Ni poslednji.
Cena benzina.Mislis da su pumpadzije srecne,sto je za 20 dana vp cena porasla,a mp ostala ista?

Nikome nece biti bolje.Rat obicnom narodu nikad nije doneo bolje.

Desperate times calls for desperate measures.

Inace,Rusi su uzeli sve do Dnjepra.Manje-vise.
Za sada.Idemo dalje....

Sada gledam na Agroservisu cene,da li je moguce kukuruz u parizu je otisao na 40 din,I u Americii presao 30 din...

Vučić najavio pre par sati mere zbog divljanja cena,konkretno nije rekao ništa za zabranu izvoza ali set mera treba očekivati ovih dana

Biće zanimljivo ovo obraćanje u 18h .
Jbte , malo - malo pa neko epsko saopštenje , verujem da će kasniti 15-ak min.koliko da porastu tenzije .
Pa šta ako zabrani izvoz hrane i strateških proizvoda , možda samo čeka konačno formiranje cena istih u svetu pa da onda zaradimo više .
Eto slično je uradila i Norveška , naime stavili su moratorijum na izvoz nafte ( idu samo prethodno ugovorene količine ) , platforme na moru već nekoliko meseci ne vade taj energent i stvaraju dodatni udar na odnos ponude i potražnje .

P.s baš gledam satelitski snimak vojne kolone od 60km koja ide prema Kijevu .( Iz pravca Belorusije )
Kakav je ovo cirkus , idu kao mi nekada na vojnu vežbu , nije ovo nikakva ratna formacija ! Imao sam prilike da budem učesnik ovakvih dogadjaja ( 2x ) i ovako se ne nastupa kroz neprijateljsku teritoriju . Koji bi ovde haos napravilo par desetina mobilnih vojnika koji poznaju teren i poseduju lako protivoklopno oružje .

Poslednja izmena:
Svi pominju ko su najveći izvoznici hrane a ko su najveći uvoznici ?
Valjda bi ovi drugi trebalo da drhte kad im recimo kukuruz ripne na 60 din ?

18:00 , počelo odbrojavanje ko za novu.god , još malo pa sad će ............ Znam šta god da odluči i kaže izjebace nas ali će to tako da uvije i sroci da će u stvari da izgleda kako je to za naše dobro........

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh