Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Do marta ima jos 3 meseca.
Imate par otkupljivaca na forumu,sve su ljudi lepo objasnili.
Vi,Vojvodjani ne vidite dalje od svoje oranice.
Stoke nemate,a nemamo je ni mi ispod Save i Dunava.Gde ce te kukuruz?
Meni svejedno,20 ili 30 dinara,ja mojih 20% imam uvek.
Ali da je dobro nije i nece biti.
Stocarski deo foruma je crkao odavno,a jedno bez drugog ne ide.
Simbioza.
Nece izvoz uvek da izvuce paru...

Simbioza.
Do marta imas 2 meseca jos, od kojih su oba u najgoroj zimi, od kojih je jedan vise od pola praznika gde nista ne radi i ne trguje se.
Videces na leto kakva ce biti cena kukuruza i psenice. Nema vise jeftine hrane, u nekoj veoma bliskoj buducnosti bice i meso na ceni, ko kupuje po gradu bice udar na novcanik kad se kupuje meso jednom nedeljno...
Nece zitarice biti ni u zetvi 20 din...

matif i ameri su konačno potegnuli na preko 2 % što već dugo nije bilo, treba gledati hoće se bar na ovoj razini zadržati hrana, ako da onda je po meni neminovan rast od 7 8 % u proljeće a to je opet jako jako dobra cijena.

Dok se vrati cena gore,malo ce skinuti lager,malo fumigacija i ako malko ode euro,trebace lep skok da se desi da opravda cekanje. Tako je i sa psenicom.

Ne možemo mi da se upoređujemo sa cenama napolju bilo gde jer njihove subvencije su enormno vece od nasih...
To je jedan od najvećih problema
Jebi ga
Što kažem ja cesto drugu da je ova poljoprivreda baš skup hobi..

Nisam bas shvatio ovo uporedjivanje sa psenicom jer si psenicu cuvao 4 meseca i za tih 4 meseca bio dobar 10-12 dinara...tj od zetve do ogromne skoka cene proslo jedva 4 meseca,sada ako gledam pisanje po vasem deluje da se nije isplatilo cekanje na psenicu 🤔
PF82D2y.jpg

Čemu i da ode na tih 30 dinara ili 250e tona kad je jutros kan 27% otišao gore za 10% . 20% na 25 din je 5 a na ( nasa cijena kana u din) cijeni za kan 1kg od 95 din je 19 dinara. Samo se gubi čekajući jer cijene će ići još gore. Vidite sranja oko Ukrajine itd itd. Ovo je moje razmišljanje.

Simbioza.
Opusteno, ima po gradovima sve vise stoke i to treba nahraniti :ROFLMAO:

To i jeste problem. Treba ih prehraniti jeftinom hranom jer novaca za skupo nemaju
Imaju i te kako veruj mi, jutarnja kafica ona najmanja sto ima u kaficu 100 din, ne vidim razlog da hleb bude jeftiniji od nje.. Ako vec udaramo limit na cene ajde svima podjednako da stavimo odnos ulozeno/dobijeno, a ne da mi sto "pravimo" 'leba ne mozemo nista da zaradimo a ovi sto izmisljaju toplu vodu i koje kakve gluposti mogu da zarade i 300%...

Па када би нама дали да се обогатимо ко би онда радио за њих и производио јефтину храну и чувао социјални мир? Није то јуче измишљено да пољопривредници не смеју бити богати већ таман толико да опстају па им на кашикицу давати да ћуте и раде. И тако ће бити вазда док не света и века.

Nazad
Vrh