CetojevicM
Član
Bude li pala cijena izvoza iz Srbije(zapadna Evropa,Dunavom) ima da ga guraju u BiH samo tako i da nase trziste potone
Sent from my SM-A315G using Tapatalk
Sent from my SM-A315G using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa dva su realna scenarija,ili rod nije toliko katastrofalan pa je počelo da se pojavljuje dovoljno kukuruza za otkup ili se lovi u mutnom pa se namerno obara cena da se većina pokoleba i reši se kukuruza dok cena nije otišla još dolePrema mojim nekim zapažanjima mislim da je ovo trenutni mali pad cene kukuruza. Kažu i da je slab vodostaj Dunava pa ni brodovi ne idu. Ali će cena vrlo brzo da ode na 30 + din. Neka igranka je u celom svetu oko svih žitarica. Vremenske prilike svuda u svetu prave velike probleme pa tako se to i odražava na samu berzu, trgovce i ostale u lancu. Neka nervoza postoji kod svih tako da ima svega u ovome. Ali ajde videćemo za dalje.
Bas tako...po pricama od komsija i poznanika pa do foruma, stice se utisak o sasvim solidnoj da ne kazme dobroj godini....vidim da se sve vrti oko 4-5t/kj....inace sam sam doziveo fijasko, nemam ni pola od toga, ali eto, izgelda da nije tako crno u prosekuЈа сам мишљења да ипак род није катастрофалан и да је већа количина робе у оптицају.
Bas tako...po pricama od komsija i poznanika pa do foruma, stice se utisak o sasvim solidnoj da ne kazme dobroj godini....vidim da se sve vrti oko 4-5t/kj....inace sam sam doziveo fijasko, nemam ni pola od toga, ali eto, izgelda da nije tako crno u proseku
Zrenjanin i okolina bliza, sve se vrti oko 5tNe verujem
5t/kj je bilo na moozda 5% njiva, najveći deo 3-4t i opet manji deo 2t u mom okrugu
Ima njega za izvoz, ali sigurno ne koliko je gospoda navikla.
Po meni će dići maržu..
Ja znam šta će da bude , u jednom trenutku cena će izaci na 38 din .E sad onaj ko zna šta će da bude bio bi izuzetno bogat čovek.
Postoji tu jedna velika opasnost,da sledeća godina bude rodna,a sa ovim cenama djubriva i hemije.Tržište je takvo da ne prati te cene,na otkupu je vaga jedino što je bitno.A to koliko nas košta proizvodnja kg kukuruza njima ne igra preteranu ulogu.Ja znam šta će da bude , u jednom trenutku cena će izaci na 38 din .
Bilo bi dobro da ta cena zakači ovaj rod ali posle sledeće žetve važi će sigurno .
E sad , kolika će realna zarada to biti u tom trenutku stvar je za diskusiju .
A dalja od 16-17m do 30m.Zrenjanin i okolina bliza, sve se vrti oko 5t
Šta ti podrazumevaš pod okolinu????MuŽlja ,Aradac Elemir Bagljaš pa i dobar deo Švapskog atara teško da je dao i pola od toga oko čega se ti vrtiš.Zrenjanin i okolina bliza, sve se vrti oko 5t