Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Kukuruz sa 20% vlage skinuti mu vlagu Ultom je nemoguce.
Susara nasa ce raditi do februara susimo prvo 18+ vlagu pa onda 17 itd.
Cena 27din 14.5. 16% 25.5din
Kakva je prognoza u vezi cene? Ima nas poprilično koji nismo ni Kg prodali, a posle ovog pada mi se čini da sam trebao sve sa njive da dam ....

Što se vlage tiče, tovario sam kamione koji su išli direktno na barže, vlaga je bila u skladištu 15% do 15,5% a kad je prošao kukuruz kroz spiralu oni su tamo merili 14,2% do 14,4% vlage, kako, zašto ne razumem ali ovo je moje zapažanje.

Poslednja izmena:
Igrom slucaja sam u tom poslu deset godina. Odgovorno lice na otkupnom mestu.
Sa susarama sam se prvi put sreo pre nekih 17-18godina. Za 7-8 susara sam uradio komlet automatiku tako da mogu reci da se pomalo razumem u materiju. Kukuruz ako se primi sa 15 ili vise vlage ne mora da se susi. Ako taj kukuruz hoces da otpremis mozes da samo da ga otpremis kao vlazan, ne kao jus kvaliteta.
Ako ugovoris barzu moze samo 14.5 a to bez susare ni Ivermektin ne spusta ako nije uslo kao 14.5.
Da se vratim na " ne mora da se susi" ne mora ako ces ga skloniti za neko vreme koje moze da trpi tu vlagu na odredjenoj temperaturi.. Video sam vise puta situaciju da se "upalio" kukuruz sa 13-14% vlage. Experimenti tipa ostavio sam u prikolici ili na tavanu nisu predmet ozbiljnog razgovora o skldistenju kukuruza.
Da zavrsim, oni koji ne suse ili ga otpremaju nekom ko susi ili ga prodaju kao vlazan. Mozda prosvercuju koje vozilo nekoj mesaoni ali ozbiljna trgovina 14.5%.
Sve tacno. Mi radimo izvoz u okolne zemlje tu prolazi malko veca vlaga od 14.5 ali je cena manja i dolazimo do istog. Prednost je sto tim trgovinama dajemo mogucnost veceg protoka robe jer susara onda nema potrebu da susi svu kolicinu robe.

@Rakin
Kada bi ja znao kuda ce cena za mesec dana sa 100% sigurnosti a sa kreditnom sposobnoscu od recimo 2-3mil eura kroz godinu dana bi od trgovine postao milioner. Niko ne zns sta ce biti.

Prema mojim nekim zapažanjima mislim da je ovo trenutni mali pad cene kukuruza. Kažu i da je slab vodostaj Dunava pa ni brodovi ne idu. Ali će cena vrlo brzo da ode na 30 + din. Neka igranka je u celom svetu oko svih žitarica. Vremenske prilike svuda u svetu prave velike probleme pa tako se to i odražava na samu berzu, trgovce i ostale u lancu. Neka nervoza postoji kod svih tako da ima svega u ovome. Ali ajde videćemo za dalje.

Prosle godine sam sav kukuruz prodao po 16din,pa reko ajd da se ne zajebem opet ove godine pa prvi put stavio sve na lager pa opet isto sranje

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

na matifu pao strašno kukuruz za trgovanje za novembar na 219 eura, dok za ostale mjesece se drži na 235 jel netko zna otkud dva puta pad o preko 6 posto u 1 danu? (rastao je jednom 6i nešto posto odmah drugi dan ali je pao opet danas 6 i nešto posto)

Kina je najveci kupac kukuruza ali i oni imaju problema sa cenom svinja trpe velike gubitke zbog pada cene mesa mozda oni posustaju kupuju manje kolicine

У суштини ми радимо земљу за (тржиште)Колику нам цену оно одреди то нам је,имао ти робу на свом лагеру или туђем исто ти се вата.Слободно тржиште одлучује колико ће да ти узме или да...ипак што Бојчетић каже добар део пара остане том (тржишту)Кад би ја могао да извезем робу без посредника тог слободног тржишта то би био посао...Бојчетићу уз дужно поштовање тебе!!!То слободно тржиште су одређени људи којима је дозвољено да раде то што раде а узимају и богате се на дебелој разлици у цени са скадиштним просторима које су им деде оставиле у аманет 😡

Nazad
Vrh