MOMOSARIC
Član
Kod nas svi suse , to se odmah vidi , kad prilazis silosu nevidi se izdaljine od oblaka pare
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kakva je prognoza u vezi cene? Ima nas poprilično koji nismo ni Kg prodali, a posle ovog pada mi se čini da sam trebao sve sa njive da dam ....Kukuruz sa 20% vlage skinuti mu vlagu Ultom je nemoguce.
Susara nasa ce raditi do februara susimo prvo 18+ vlagu pa onda 17 itd.
Cena 27din 14.5. 16% 25.5din
Sve tacno. Mi radimo izvoz u okolne zemlje tu prolazi malko veca vlaga od 14.5 ali je cena manja i dolazimo do istog. Prednost je sto tim trgovinama dajemo mogucnost veceg protoka robe jer susara onda nema potrebu da susi svu kolicinu robe.Igrom slucaja sam u tom poslu deset godina. Odgovorno lice na otkupnom mestu.
Sa susarama sam se prvi put sreo pre nekih 17-18godina. Za 7-8 susara sam uradio komlet automatiku tako da mogu reci da se pomalo razumem u materiju. Kukuruz ako se primi sa 15 ili vise vlage ne mora da se susi. Ako taj kukuruz hoces da otpremis mozes da samo da ga otpremis kao vlazan, ne kao jus kvaliteta.
Ako ugovoris barzu moze samo 14.5 a to bez susare ni Ivermektin ne spusta ako nije uslo kao 14.5.
Da se vratim na " ne mora da se susi" ne mora ako ces ga skloniti za neko vreme koje moze da trpi tu vlagu na odredjenoj temperaturi.. Video sam vise puta situaciju da se "upalio" kukuruz sa 13-14% vlage. Experimenti tipa ostavio sam u prikolici ili na tavanu nisu predmet ozbiljnog razgovora o skldistenju kukuruza.
Da zavrsim, oni koji ne suse ili ga otpremaju nekom ko susi ili ga prodaju kao vlazan. Mozda prosvercuju koje vozilo nekoj mesaoni ali ozbiljna trgovina 14.5%.
Kolega kad bi ti radio za izvoznike bili smeo ovako na forumu napisati po kojoj ceni to radis,da li bi mozda ugrozio svoj posao?Бојчетићу по којој цени извозите?
Gledamo da bude skuplje nego smo platili robu. Cena na medjunarodnom trzistu je kako se dvoje dogovore cesto bude znacajno ispod ili iznad trzista koje ti imas prilike videti.Бојчетићу по којој цени извозите?
pa opet ono isto pitanje sa PDV ili bez njegaČujem od drugara cena 25 rsd za robu na lageru.
ima kako nema? trgovacki pdv kad im treba roba a nema ga kad im netrebaSa pdv naravno.Kod nas drugačije i nema jer smo većina fizička lica.