Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Прослади се то та уштеда....и онда догодине вештак још скупљи па човек размишља ајд још ову год.По мени ако хоћете да уштедите смањите вештак на минимум али не без њега мислим на основно.

Прослади се то та уштеда....и онда догодине вештак још скупљи па човек размишља ајд још ову год.По мени ако хоћете да уштедите смањите вештак на минимум али не без њега мислим на основно.
Kolko je to minimum osnovnog po ha a da znaci nesto?

Nisi me svatio... Kukuruz bude 18 kod otkupljivača ranijih godina, robne ponude 21 din svi se razlete gde, kako prodati robnim rezervama. Posle 30 dana cena kod otkupljivača ode na 23-24.Posle kritikuju robne što nisu otkupili planirano. Evo unazad godinama ista priča.
Ne govorim ja za momenat prodaje već šta se može očekivati npr do decembra

Ovako vec ima smisla, i stvarno je tako. Samo prvi period je kritican. Posto ako se mnogo njih "upeca" na onu foru (sto sam napisao), onda nece cena gore, ali ove godine to nece da bude (bar ja tako mislim).

Mi nikad nismo bacali osnovno. U jesen samo pod pšenicu ide mešano. Prošle jeseni mi preteklo nešto mapa od pšenice i bacili na jednu njivu a preko puta imamo drugu njivu i tamo nismo ništa od osnovnog bacali. Bio kukuruz na obe njive, tamo gde je išao map 300 kg po jutru manje nego gde nije išlo ništa...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Mi nikad nismo bacali osnovno. U jesen samo pod pšenicu ide mešano. Prošle jeseni mi preteklo nešto mapa od pšenice i bacili na jednu njivu a preko puta imamo drugu njivu i tamo nismo ništa od osnovnog bacali. Bio kukuruz na obe njive, tamo gde je išao map 300 kg po jutru manje nego gde nije išlo ništa...

За кукуруз у јесен не бацаш ништа

Nikad ništa. Plodored do ove godine je išao ovako: na pšenicu u jesen ide 100 kg map po jutru, u februaru 100 kg uree po jutru i tamo krajem marta-početak aprila 100 kg amosulfan po jutru. Onda na tu pšenicu sledeće godine ide kukuruz sa samo 150 kg uree po jutru pred setvu. I posle kukuruza ide soja bez trunke veštaka, pa onda opet iz početka. S tim da imam parcele koje nisu za soju i tu vrtimo pšenicu-kukuruz sa prethodno napisanim djubrenjem...

Ureu pred setvu nikad nismo omašili. Čak, šta više, pre smo išli sa 200 kg uree po jutru, ali tada nikad nismo skidali kukuruz ispod 17 posto vlage. Puno uree drži vlagu u jesen. Zadnjih jedno 10-ak godina idemo sa 150 kg i bude dobro. E sad, kako ćemo na proleće, to ćemo još videti....

Ureu pred setvu nikad nismo omašili. Čak, šta više, pre smo išli sa 200 kg uree po jutru, ali tada nikad nismo skidali kukuruz ispod 17 posto vlage. Puno uree drži vlagu u jesen. Zadnjih jedno 10-ak godina idemo sa 150 kg i bude dobro. E sad, kako ćemo na proleće, to ćemo još videti....
ja sam do sada bacao 200 kila po jutru uree i što ti rekao bude ojak sa vlagom kukuruz, e sad smanjili smo ove godine na 180 i vlaga ok bude. jesi primjetio razlkiku u prinosu sad kad bacaš 150 po jutru uree? da napomenem ništa kana ne dodajemo poslje samo ta urea.

Nazad
Vrh